Így lesznek kevergetés nélkül is szaftosak a „rizottóid”

A rizottók krémes-szaftos állagára minden egytálétel irigy lehet, persze azért meg is kell dolgozni, nem alakul ki csak úgy magától. Vagy mégis? Nézzünk néhány trükköt, ami izommunka és kevergetés nélkül eredményez zaftot.

Először adresszálnunk kell a címben szereplő idézőjelpárt, ami a rizottó szót keretezi: ez a fiaskó azért történt, mert nem egyszerűen a szigorú értelemben vett rizottókról lesz szó, hanem minden olyan, gabonából főzött, krémes egytálételről, ami kis jóindulattal beleférhet ebbe a széles kategóriába. Aki tehát a tradicionális megoldások híve, az ne olvasson tovább – mindenki más azonban annál inkább: az alábbi trükkökkel megtanulhatjuk szaftossá varázsolni az összes hamis rizottót.

Nézd meg galériánkban a szaftos „rizottók” titkait:

Receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több trükkös konyhai ötlet vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...