Tippek, amelyekkel a kézzel vert tejszínhabod is mindig tökély lesz

Tejszínhabot a legegyszerűbben és legbiztosabban géppel lehet verni, persze, ha valamiért mégis manuálisan szeretnénk megoldani a dolgot, vagy a technika cserbenhagyott minket, biztosítsuk be sikerünket a Napi Tipp alábbi tanácsaival!

A kézzel vert tejszínhab felér egy kiadós edzéssel, ez nem vitás – éppen ezért is hagyatkozunk inkább a konyhai robotgépre vagy mixerre, hogy elvégezze helyettünk a piszkos munkát. Olykor azonban nem lehet kikerülni a kézimunkát (ha egy mixermentes konyhában vagyunk, esetleg nincs áram, ki tudja…), és ezek az alkalmak jobb, ha felkészülten érnek minket. Lássuk hát, mitől lesz a kézzel vert tejszínhab is ugyanolyan tökéletes, mint a gépi.

Tippek, amelyekkel a kézzel vert tejszínhabod is mindig tökély lesz

Használj jó zsíros tejszínt

Ugyan ez minden habverési technikára igaz, sőt, úgy általában érdemes észben tartani, ha tejszínnel dolgozunk, de a kézi verés esetén külön érdemes figyelmet fordítani a tejtermék zsírtartalmára.

TIPP: ugyanis egy zsíros tejszínből sokkal könnyebben tudunk majd habot verni, ami ezen kívül fixebb, tartósabb is lesz.

Mindig behűtve kezdd verni a tejszínt

Egy másik kifejezetten fontos tényező az alapanyaggal kapcsolatban, annak hőmérséklete: a meleg vagy szobahőmérsékletű tejszín könnyebben kicsapódik, szétesik és kiikrásodik, így jó alaposan hűtsük be, mielőtt nekiesnénk.

TIPP: ha igazán biztosra akarunk menni a kézi projekttel, hát magát a tálat is tegyük be a hűtőbe, hadd legyen az is hideg.

A tejszínt kis edénybe tedd

Ha pedig már szó esett a tálról, érdemes megfontolni a habverés fizikáját, amikor kézzel kell dolgoznunk. Géppel ugyanis szinte mindegy, hogy milyen tálba, dobozba, tartályba vagy edénybe öntjük a tejterméket (bár itt is érdemes a józan ész határain belül maradni).

TIPP: ha kézzel verjük a tejszínt, olyan edényt válasszunk, amely szűkebb, kisebb, így a habverővel sem kell majd olyan széles, heves mozdulatokat tennünk. Kisebb térben a hab is gyorsabban kialakul.

Apránként dolgozz a tejszínnel

Végső tanácsként pedig fogadjuk meg az apránként haladást. Ha egyszerre akarunk egy fél liter tejszínt habbá verni, hát jóval nagyobb lesz az esélye annak, hogy a tejtermék félig kicsapódott vajként végzi.

TIPP: ha kisebb adagokban dolgozunk, nem fogunk annyira kifáradni, és a tejszín is gyorsabban, biztosabban habbá alakul.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyeket bizony érdemes megfogadni:

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...