Tippek, amelyekkel a kézzel vert tejszínhabod is mindig tökély lesz

Tejszínhabot a legegyszerűbben és legbiztosabban géppel lehet verni, persze, ha valamiért mégis manuálisan szeretnénk megoldani a dolgot, vagy a technika cserbenhagyott minket, biztosítsuk be sikerünket a Napi Tipp alábbi tanácsaival!

A kézzel vert tejszínhab felér egy kiadós edzéssel, ez nem vitás – éppen ezért is hagyatkozunk inkább a konyhai robotgépre vagy mixerre, hogy elvégezze helyettünk a piszkos munkát. Olykor azonban nem lehet kikerülni a kézimunkát (ha egy mixermentes konyhában vagyunk, esetleg nincs áram, ki tudja…), és ezek az alkalmak jobb, ha felkészülten érnek minket. Lássuk hát, mitől lesz a kézzel vert tejszínhab is ugyanolyan tökéletes, mint a gépi.

Tippek, amelyekkel a kézzel vert tejszínhabod is mindig tökély lesz

Használj jó zsíros tejszínt

Ugyan ez minden habverési technikára igaz, sőt, úgy általában érdemes észben tartani, ha tejszínnel dolgozunk, de a kézi verés esetén külön érdemes figyelmet fordítani a tejtermék zsírtartalmára.

TIPP: ugyanis egy zsíros tejszínből sokkal könnyebben tudunk majd habot verni, ami ezen kívül fixebb, tartósabb is lesz.

Mindig behűtve kezdd verni a tejszínt

Egy másik kifejezetten fontos tényező az alapanyaggal kapcsolatban, annak hőmérséklete: a meleg vagy szobahőmérsékletű tejszín könnyebben kicsapódik, szétesik és kiikrásodik, így jó alaposan hűtsük be, mielőtt nekiesnénk.

TIPP: ha igazán biztosra akarunk menni a kézi projekttel, hát magát a tálat is tegyük be a hűtőbe, hadd legyen az is hideg.

A tejszínt kis edénybe tedd

Ha pedig már szó esett a tálról, érdemes megfontolni a habverés fizikáját, amikor kézzel kell dolgoznunk. Géppel ugyanis szinte mindegy, hogy milyen tálba, dobozba, tartályba vagy edénybe öntjük a tejterméket (bár itt is érdemes a józan ész határain belül maradni).

TIPP: ha kézzel verjük a tejszínt, olyan edényt válasszunk, amely szűkebb, kisebb, így a habverővel sem kell majd olyan széles, heves mozdulatokat tennünk. Kisebb térben a hab is gyorsabban kialakul.

Apránként dolgozz a tejszínnel

Végső tanácsként pedig fogadjuk meg az apránként haladást. Ha egyszerre akarunk egy fél liter tejszínt habbá verni, hát jóval nagyobb lesz az esélye annak, hogy a tejtermék félig kicsapódott vajként végzi.

TIPP: ha kisebb adagokban dolgozunk, nem fogunk annyira kifáradni, és a tejszín is gyorsabban, biztosabban habbá alakul.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyeket bizony érdemes megfogadni:

Címlapról ajánljuk

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

További cikkek