7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.

Ha zsiradékról van szó, a vaj és az olaj közti út szerencsére abszolút nem egyirányú: ugyanúgy süthetünk olajjal, ahogy főzhetünk vajjal, ha a helyzet épp úgy kívánja. Gyakran azért cseréljük a tejterméket a növényi opcióra, mivel annak kedvezőbb ára lehetővé teszi, hogy akár nagyobb mennyiségben is gazdaságosan használjuk. És míg vannak olyan receptek, amelyek jól viselik az olajcserét, akadnak olyanok, amelyek szigorúan ragaszkodnak a vajhoz. Ismerjük meg őket!

Nézd meg galériánkban, mikor lehetséges a vaj-olaj cseréje, kattints a receptekért a képre!

Receptek, amelyekkel kísérletezhetsz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is tedd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek