7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.

Ha zsiradékról van szó, a vaj és az olaj közti út szerencsére abszolút nem egyirányú: ugyanúgy süthetünk olajjal, ahogy főzhetünk vajjal, ha a helyzet épp úgy kívánja. Gyakran azért cseréljük a tejterméket a növényi opcióra, mivel annak kedvezőbb ára lehetővé teszi, hogy akár nagyobb mennyiségben is gazdaságosan használjuk. És míg vannak olyan receptek, amelyek jól viselik az olajcserét, akadnak olyanok, amelyek szigorúan ragaszkodnak a vajhoz. Ismerjük meg őket!

Nézd meg galériánkban, mikor lehetséges a vaj-olaj cseréje, kattints a receptekért a képre!

Receptek, amelyekkel kísérletezhetsz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is tedd el:

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek