4 káprázatos fogás, amit már most előkészíthetsz az ünnepekre

Ugyan van még egy teljes hét az ünnepig, már most is nekiállhatunk a készülődésnek, ha nem akarunk mindent az utolsó pillanatban csinálni. Az alábbi karácsonyi ételek nagyjából előre is elkészíthetőek. Segít a Napi Tipp!

Praktikus ünnep olyan szempontból a karácsony, hogy klasszikus fogásai közül némelyiket jó előre elkészíthetjük, majd eltehetünk a kamrában, hűtőben. Ezek a hosszabb szavatossággal rendelkező karácsonyi ételek megkönnyíthetik a készülődést, ha időben tervezünk velük – amikor eljön a nagy nap, már csak melegíteni kell őket, közben foglalkozhatunk minden mással. Nézzük, mely karácsonyi ételekkel érdemes előre készülni!

Előre elkészíthető karácsonyi májpástétom zsír alatt eltéve, pirítóssal, csemegeuborkával
4 káprázatos fogás, amit már most előkészíthetsz az ünnepekre

Kocsonya

Talán inkább szilveszteri recept, de sokan fogyasztják karácsonykor is a kocsonyát – eltarthatósága pedig méltán híres. A rengeteg kollagén, ami zseléssé teszi a húslevet, segít nekünk abban is, hogy hosszabb ideig tároljuk az érintetlen kocsonyákat.

Amennyiben nem kanalaztunk bele, illetve van egy jelentősebb zsírréteg a kocsonya felszínén, egy-másfél hétig hűtőben eláll.

Házi kocsonya

Télen igazi különlegesség a kocsonya, főleg ha házilag készítjük el. Kipróbáltuk, és nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik!

Pulykamáj pástétom tokaji aszúval

Mi tehetné autentikusabbá a májpástétomot az ünnepekre, ha nem egy zamatos, világhírnévnek örvendő desszertbor? A tokaji aszú tökéletes párosítása a pulykamájnak, így ízletes ...

Zsírban sült hús

Nagyanyáink tárolási módszere ezekben a modern időkben is jól jön: ha zsírban sütünk ki egy nagyobb darab húst, majd ugyanebben a zsírban eltesszük úgy, hogy a megdermedt zsiradék teljesen ellepje a húsdarabot, bátran tárolhatjuk hideg helyen hosszabb ideig is (jó pár hét).

Házi májpástétom

Szintén a szilárd, zsíros védőréteg tartja épségben a házi májpástétomot, hogy később is fogyasztható legyen. Miután elkészítettük, tegyük kis tálalóedényekbe vagy csatos üvegbe, majd öntsünk a pástétomra egy vastag zsírréteget, és várjuk meg, hogy megszilárduljon. Amennyiben ehhez nem nyúlunk, egy-másfél hétig fogyasztható marad a májkrém.

Töltött káposzta

Ugyan nem a leghosszabban eltartható étel (tekintve, hogy főtt hús van benne), azonban pár (maximum 5) napot simán kibír a hűtőben, így amennyiben most hétvégén megfőzzük, szenteste már csak újra kell melegíteni. És mind tudjuk, hogy a káposzta is olyan étel, ami melegítve szinte finomabb, mint frissen.

Karácsonyi kocsonya

Nincs karácsony kocsonya nélkül. Ez a recept a mi legjobb tudásunk alapján készült, nagy szeretettel ajánljuk. Boldog karácsonyt minden kedves Nosalty felhasználónak!

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...