Ezzel a módszerrel tökéletes almaszeleteket vághatsz

Azt gondoltad, hogy pontosan tudod, miként kell almát szeletelni? Bár kézenfekvőnek tűnik, annyira nem is egyszerű feladat tökéletes almaszeleteket vágni, ha nem ismered a megfelelő technikáját. Napi Tippünkben most ezen segítünk!

Almát millió módon lehet szeletelni, lényegében csak egy kés kell a művelethez és már kész is. Ha azonban szeretnél egyenletesen szép szeleteket vágni, egyszerűen, hogy feldobd a délutáni nassolást, vagy azért, hogy tökéletesen dekorálhasd a galette-ed vagy pitéd, akkor óriási segítség, ha pontosan ismered az alma felvágásának mikéntjét. Ijesztően hangzik? Egyáltalán nem az pedig, mutatjuk is az almaszeletelés tökéletes módját!

Ezzel a módszerrel tökéletes almaszeleteket vághatsz

Almaszeletelés profi módra

Először is, ajánlott egy szakácskést használni ehhez a művelethez a kisebb társai helyett, ezzel jobb fogást és könnyebb vágást biztosítva.

  • Helyezd az almát szárával felfelé a vágódeszkára, majd fogd meg az egyik oldalát, hogy stabilan álljon. Az első vágás talán nem a legmélyebb, de a legfontosabb.

Vágd le az alma egyik szélét. Helyezd a kés pengéjét az alma tetejére, a kezeddel ellentétes oldalon, majd egy magabiztos mozdulattal vágd le az alma szélét.

  • Ezután fektesd az almát a vágódeszkára úgy, hogy a levágott oldal a deszkán feküdjön, ezáltal nem fog dölöngélni. Ismételd meg az első vágást minden fennmaradó oldalon körben, miközben a kést a szár és a magház közelében tartod, de nem vágod át azokat. Végül négy almadarabot és egy téglalap alakú középső részt kell kapnod, ami lényegében a magház és a szár.
  • Most az almát vékonyabb félholdakra szeletelheted. Egyszerre egy résszel dolgozva helyezd a lapos oldalával lefelé a vágódeszkára azt, és szeleteld fel mindegyik darabot kb. fél cm vastagságú darabokra. És kezdődhet is a nassolás, vagy felhasználhatod őket a sütéshez. Ha később használnád fel őket, akkor az alábbi módszerekkel megelőzheted, hogy bebarnuljanak.

Miután elsajátítottad az almaszeletelési technikát, kísérletezhetsz a különböző méretekkel, szélességekkel és formákkal. Például az almát nagyon finomra szeletelheted egy elegáns desszerthez, de akár fel is kockázhatod őket egy almás süteményhez.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp és trükk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek