Ezzel a trükkel életed legjobb limonádéját facsarhatod nyáron

Ki gondolná, hogy még egy egyszerű limonádé receptjét is lehet tökéletesíteni? Pedig erre is van egy külön trükk, amihez biztosan neked is mindened megvan otthon.

Citromlé, kicsi cukor, víz – csupán ennyi kell egy klasszikus limonádé elkészítéséhez, a TikTok egyik híresen jó gasztrobloggere, Carolina Gelen azonban egy zseniális videót töltött fel arról, hogyan tökéletesíthetjük a nyári hűsítő receptjét, és raktározhatjuk el akár egy hétig is.

@carolinagelen

the best lemonade uses lemon zest for the lemoniest flavor

♬ Angeleyes (Sped Up Version) - tuna (DAR+LING)

A videó készítője egy nagyobb adag kezeletlen héjú citromot lereszel, majd néhány kanál cukorral elkeveri a citromhéj-forgácsot. A citromokat még egészében a konyhapulton addig gurigatja, amíg meg nem puhulnak (így a héjban maradt illóolajok is felszabadulnak), ezután pedig kifacsarja a lehető legtöbb levet a gyümölcsökből. A cukros-citromhéjas-citromleves elegyet jól elkeveri, majd félreteszi a hűtőbe. Ez a limonádéalap már csak jéghideg vizet igényel, a hűtőben pedig gondosan lezárva akár egy hétig is eláll.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...