A „nagy" prézlitrükk

Sárdi Dani gasztrobloggerünk Háztartástan rovatának következő vendége a zsemlemorzsa, ami mindig kell, hogy legyen otthon! Nélküle nem tudunk rántott húst készíteni, se isteni szilvás gombócot. Ugye, hogy kell otthon lennie?

Rossz esetben darálhatjuk le magunk

Nagyon rossz, amikor kiderül, hogy azt hittük, hogy van, de mégsincs. Jobb esetben le kell mennünk a boltba érte, rosszabb esetben nekiállhatunk száraz kenyeret darálni (már amennyiben van száraz kenyerünk vagy zsemlénk és darálónk), legrosszabb esetben le kell mondanunk arról, amit készíteni akartunk. Rántott helyett párizsi módra kell elkészítenünk a bármit, prézlis gombóc helyett meztelen gombócot ehetünk és így tovább.

Tárolás: a zsemlemorzsa könnyen romlik, avasodik, molyosodik, ezért mindenképpen jól záródó üvegben tartsuk!

A nagy" prézlitrükk:Zsiradékban(olaj vagy vaj)pirítsunk annyi morzsát, amennyit felvesz.Minél jobban megpirítjuk(de még nem égetjük meg), annál finomabb lesz.

Dani-tipp: Régimódi sütőforma kikenésekor is nagy jelentősége van a prézlinek. Miután jól kivajaztuk a nagymamánktól örökölt őzgerincet, kochformát, szórjunk bele kevés prézlit és oszlassuk el alaposan (rázogassuk, döntögessük ide-oda, ameddig mindenhova nem jut egy kevés, a felesleget pedig öntsük ki az edényből).

Praktikák

Panírozási fortélyok három lépésben

  1. Panírozás előtt igen nagy rendet kell raknunka konyhában, mert legalább öt edénynek kell elférnie viszonylag egymáshoz közel. Az első, amiben az a dolog van, amit ki akarunk rántani (legyen mondjuk kiklopfolt, besózott hús), a másodikba finomlisztet rakunk, a harmadikba alaposan felvert tojást, a negyedikbe prézlit, az ötödikbe pedig majd a szépen bepanírozott húst.
  2. Nos, akkor fogjunk meg egy darab húst (ez eleve nedves, vagyis a liszt rá fog tapadni. Ha olyasmit rántunk, amire a liszt nem tapadna, akkor azt enyhén nedvesítsük be). Lehet villával is, kézzel is, ez tényleg ízlés kérdése. Aki kézzel csinálja, annak gyorsabban fog menni, de többször akar majd azonnal kezet mosni.
  3. A húst tehát alaposan belisztezzük, majd áttesszük a tojásos tálba és itt alaposan betojásozzuk. Kicsit megemeljük (villások itt előnyben) és hagyjuk, hogy a felesleges tojás lecsepegjen róla, majd mindkét oldalát beprézlizzük. És kész. Ezután már csak forró olajban, zsírban ki kell rántanunk.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!