Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes étkezés magyartalan, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag kevés lehetőséget ad a hússal nem élőknek a tradicionális táplálkozásra. De vajon tényleg így van ez?

A magyaros ételek általában így indulnak: olaj (vagy sok esetben zsír), hagyma, fokhagyma, rengeteg paprika, és végül sok-sok hús. Na, jó, néha becsúszik egy-két szem krumpli, paprika, paradicsom is. De ezeken kívül, ha húsmentesen és magyarosan szeretnénk főzni egyszerre, akkor sajnos nincsen túl sok terünk a kibontakozásra. A különböző zöldséges pörköltök és tészták után érthető, ha az illető elfordul a magyaros ételektől, és máshol keres magának enni. Persze nem mindenkinek fekszik jól a gyomrában az ázsiai, afrikai étel. Ők ugyan mit tegyenek?

Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

A magyaros is lehet húsmentes

Ne engedjük el teljesen a magyar konyhát, csak azért, mert úgy döntöttünk, hogy nem eszünk húst, vagy csökkentjük a fogyasztását. Kis hazánk is rejt magában sok olyan ételt, ami beleillik ebbe a palettába, csak meg kell találnunk őket.

Minden az általunk választott étrendtől függ: ha nekünk például még belefér a hal, akkor nem is kell annyira aggódnunk, ehetünk paprikásokat, pörkölteket.

Ha a hal is kizárt, akkor bizony maradnak a zöldségek. Szerencsére önmagától is kitermelt már egy jó adag zöldséges pörköltet és ragut a magyar gasztronómia, gondoljunk csak a gomba, borsó és tojás felhasználásával készülő ételekre. Éljünk velük bátran!

A fűszer teszi

Sok nem magyar, zöldséges ételt is magyarossá tehetünk, ha a megfelelő fűszereket használjuk. Amikor bevetjük azokat a bizonyos kombinációkat, mindegy, milyen alapanyagokkal főzünk, a végeredmény úgy is magyaros lesz.

Ezek az ízesítők és fűszerek a következők:

Magyaros alapanyagok

Persze az alap is lehet magyaros, pontosabban az alapanyagok lehetnek azok. Ilyen tipikusan hazai hozzávaló például a krumpli, a bab, a káposzta, a gomba, a borsó, a paprika és paradicsom.

De a galuska és nokedli is mindig magyaros érzelmeket ébreszthet, csakúgy, mint a tarhonya. A tejfölt nem felejthetjük el semmiről, és egy bőséges petrezselymes vagy kapros szórást is adhatunk végső kiegészítésként.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Húsmentes ötletek, tippek és receptek mindenkinek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.