Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes étkezés magyartalan, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag kevés lehetőséget ad a hússal nem élőknek a tradicionális táplálkozásra. De vajon tényleg így van ez?

A magyaros ételek általában így indulnak: olaj (vagy sok esetben zsír), hagyma, fokhagyma, rengeteg paprika, és végül sok-sok hús. Na, jó, néha becsúszik egy-két szem krumpli, paprika, paradicsom is. De ezeken kívül, ha húsmentesen és magyarosan szeretnénk főzni egyszerre, akkor sajnos nincsen túl sok terünk a kibontakozásra. A különböző zöldséges pörköltök és tészták után érthető, ha az illető elfordul a magyaros ételektől, és máshol keres magának enni. Persze nem mindenkinek fekszik jól a gyomrában az ázsiai, afrikai étel. Ők ugyan mit tegyenek?

Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

A magyaros is lehet húsmentes

Ne engedjük el teljesen a magyar konyhát, csak azért, mert úgy döntöttünk, hogy nem eszünk húst, vagy csökkentjük a fogyasztását. Kis hazánk is rejt magában sok olyan ételt, ami beleillik ebbe a palettába, csak meg kell találnunk őket.

Minden az általunk választott étrendtől függ: ha nekünk például még belefér a hal, akkor nem is kell annyira aggódnunk, ehetünk paprikásokat, pörkölteket.

Ha a hal is kizárt, akkor bizony maradnak a zöldségek. Szerencsére önmagától is kitermelt már egy jó adag zöldséges pörköltet és ragut a magyar gasztronómia, gondoljunk csak a gomba, borsó és tojás felhasználásával készülő ételekre. Éljünk velük bátran!

A fűszer teszi

Sok nem magyar, zöldséges ételt is magyarossá tehetünk, ha a megfelelő fűszereket használjuk. Amikor bevetjük azokat a bizonyos kombinációkat, mindegy, milyen alapanyagokkal főzünk, a végeredmény úgy is magyaros lesz.

Ezek az ízesítők és fűszerek a következők:

Magyaros alapanyagok

Persze az alap is lehet magyaros, pontosabban az alapanyagok lehetnek azok. Ilyen tipikusan hazai hozzávaló például a krumpli, a bab, a káposzta, a gomba, a borsó, a paprika és paradicsom.

De a galuska és nokedli is mindig magyaros érzelmeket ébreszthet, csakúgy, mint a tarhonya. A tejfölt nem felejthetjük el semmiről, és egy bőséges petrezselymes vagy kapros szórást is adhatunk végső kiegészítésként.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Húsmentes ötletek, tippek és receptek mindenkinek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...