magyaros

A pöttyös bögrés tojásleves, amit 30 éve ugyanúgy szürcsölgetek

Vannak ételek, amiket újra lehet gondolni, variálni, csicsázni, és vannak azok, amik úgy jók, ahogy vannak. Ahogy megszoktuk szüleinktől, nagyszüleinktől, amikhez szép vagy kevésbe szép emlékek kötődnek. Na, a tojásleves nekem úgy jó, ahogy anyum mindig is csinálta. Biztos lehetne jobb és szebb, nekem mégis ez a retró, köményes-lisztes verzió az, amit gyerekkorom óta szürcsölgetek otthon, egy piros pöttyös bögréből.

Réthly Dávid

9 klasszikus piros leves, amit gyerekkorunk óta imádunk

A magyar konyha előszeretettel használ piros alapanyagokat. Legyen paprika, paradicsom, esetleg mindkettő, fantasztikus színű ételeket főzhetünk ezekkel a csodaszerekkel. Most a piros leveseket gyűjtöttük össze egy listába, hogy mindenki megfőzhesse a kedvencét. Többet is ér választani!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.