Nosalty Logó

Csicseripörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1559 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1038 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    2848 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 389 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    714 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    4152 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    11392 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1559 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    649 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 88 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A finomra aprított hagymát napraforgóolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kétféle, apróra kockázott kaliforniai, valamint a hegyes erős paprikát és a lereszelt fokhagymagerezdeket. Alaposan elkeverjük, majd 5-10 perc alatt megfonnyasztjuk őket.
  2. Jöhet a pirosítás: hozzáadjuk az aprított koktélparadicsomokat, a sűrített paradicsomot, valamint egy jó adag füstölt fűszerpaprikát. Sózzuk-borsozzuk, és kicsit megpirongatjuk az egészet.
  3. Ízesítésként tetszés szerint hozzáadhatunk egy kevés folyékony füstöt, majd felöntjük vörösborral. Alacsony lángon, lefedve, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a zöldségek gyakorlatilag szétesnek.
  4. Ekkor hozzáadjuk a főtt, leszűrt csicseriborsót, és az egészet együtt főzzük még egy pár percet, amíg a csicseri átmelegedik és picit tovább puhul.
  5. Melegen tálaljuk: köretként bulgur tökéletes választás hozzá, egy kanál vegán tejföllel és jó sok petrezselyemmel megtoldva pedig maga a mennyország!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 377
  • Össznézettség: 14740
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nosalty vegán 49 recept

Íme a mi ultimate csicseriprököltünk! Ha vegán vagy, ha nem, ha unod a húst, ha nem, érdemes kipróbálni, mert nagyszerű fehérjeforrás, az íze pedig csodálatos! Akárcsak egy jó ragunál, a titok itt is az alapként funkcionáló paradicsomos-paprikás szószban rejlik.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!