8 duplán laktató tejfölös leves babbal, lencsével vagy zöldbabbal

Lakjunk jól a következő napokon egy nagy fazék sűrű bab-, lencse- vagy zöldbablevessel, mely után nincs is szükség főételre, sőt, szinte ellenjavalt! A tele has garantált.

A sűrű levesek legtöbbjébe fehérjedús hüvelyes is kerül, szóval elő a babbal, lencsével, zöldbabbal! Amelyiket jobban szereted, az győzzön, de kerüljön a levesbe némi hús meg tejföl is, hogy teljes legyen a kép. Melyik sűrű leves nyeri el a szíved?

  1. 1.

    Zöldséges vajbableves

  2. 2.

    Hagyományos babgulyás

  3. 3.

    Lencsegulyás tejfölösen

  4. 4.

    Mennyei palócleves

  5. 5.

    Kapros zöldbableves baconös krumpligombóccal

  6. 6.

    Az eredeti sokac cserepes bab

  7. 7.

    Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal

  8. 8.

    Jókai-bableves Gundel alapján

Még több bableves receptje itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek