Kukorica – friss íz, ami kell neked!

Itt a friss csöves kukorica, ez a legfinomabb. Gyerünk a piacra, szerezz be egy pár csövet, és indulhat is a játék: próbáld ki az összes, számodra új felhasználási módját!

Hiánygazdaságban szívesen felpattintasz egy kukoricakonzervet is, hiszen magyar viszonylatban talán ez az az alapanyag, amit a legjobban készítenek dobozba zárva, de most erre semmi szükség. Itt van a friss, zsenge csöves kukorica! Akár meg is főzheted a családnak, ahogy a mamádtól tanultad, vagy grillezheted, – ez a két legegyszerűbb módja, hogy gyorsan az asztalodra kerülhessen – , és mindenképpen finomabb lesz, mint konzerves társa. Mi most még több felhasználási lehetőséget mutatunk neked, próbáld ki ezeket is!

  1. 1.

    Párolt kukorica

  2. 2.

    Baconbe tekert grillezett kukorica

  3. 3.

    Sajtos-majonézes főtt kukorica

  4. 4.

    Mexikói quinoa saláta

  5. 5.

    Quinoával és fetával töltött paprika

  6. 6.

    Kukoricás cukkinifasírt

  7. 7.

    Csirkés fajitas

  8. 8.

    Cheddar pogácsa

  9. 9.

    Kukoricás lepénykék

  10. 10.

    Ananászos kemencés pizza

  11. 11.

    Chili sin Carne - a vegán chilis bab

  12. 12.

    Pórés kukoricaleves

  13. 13.

    Csirkés doria

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.