A legkrémesebb krumplipüréhez csak erre lesz szükséged

Már annyi tippet láthattunk arra, hogyan érjük el az igazán krémes krumplipürét, de mindig találunk újdonságot. Ehhez a módszerhez nem lesz másra szükséged, csak egy szitára!

Krumplipüré. Látszólag oly egyszerű, mindennapi étel, amit bárki bármikor el tud készíteni. Ez való igaz, na de az igazán finom, krémes krumplipüré már-már művészet, aminek titkát sokan kutatják, ebből adódóan mindenkinek megvan a saját bevált módszere. Most ezek közül hoztunk el egy újabb, pofonegyszerű megoldást, amihez nem lesz másra szükséged, mint egy szitára!

A legkrémesebb krumplipüréhez csak erre lesz szükséged

Ráadásul nem is akárkitől származik a tipp! Poppy O’Toole egy Michelin-csillagos étteremben dolgozott, egyébként pedig a közösségi médiában a burgonyának dedikálja művészetét, igazi rajongója a gumónak. Úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy nem beszél mellé, ha krémes krumplipüréről van szó, amihez ráadásul nincs szükség semmi extra hozzávalóra, csak a már említett szitára.

A tipp lényege, ahogy az a videóban is látszik, hogy a főtt krumplit a szokásos krumplinyomós módszer helyett egy aprószemű fém szitán passzírozza át, és ezzel éri el az extra puhaságot.

Bár receptet O’Toole nem mellékelt a videóhoz, valószínűleg ez ránk van bízva, a szokásos receptet követve egyszerűen ezt a lépést kell beiktatni a folyamat végére.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Tavasz a konyhádban! A legjobb receptek:

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek