Mindeddig rosszul készítetted a krumplipürét, de ez most megváltozik

A legtöbben utólag tesszük hozzá a vajat és a tejet (vagy tejszínt) a krumplihoz. Lehet, hogy ez most változni fog...

Talán nem túlzás azt írni, hogy a krumplipüré a világ legegyszerűbben elkészíthető, és az egyik legnépszerűbb körete. Csak meg kell hámozni a krumplit, megfőzni, összetörni, kis vajjal, tejjel vagy tejszínnel esetleg egyéb összetevőkkel megbolondítani. Eddig mind így ismertük.

Tyler Florence, a Food Network séfje viszont újrafogalmazta a krumplipürét.

Az amerikai szakács szerint a tökéletes krumplipüré titka, hogy azt nem vízben, hanem vajjal összekevert tejszínben főzzük ki.

Miután a krumpli megpuhult, össze kell törni, és visszaforgatni a főzőlébe. Így sokkal krémesebb és ízesebb ételt kapunk.

Ezeket ajánljuk a krumplipüré mellé:

A séf javaslata az is, hogy már a főzés során érdemes fűszerezni a tejszínt kis fokhagymával, rozmaringgal, zsályával esetleg kakukkfűvel, amik igazán különleges ízt kölcsönöznek majd a pürének. A módszer egy próbát biztosan megér.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Popsugar.

Címlapról ajánljuk

További cikkek