Ezzel a trükkel bármikor kéznél lesz a fokhagymád főzésnél

A fokhagyma elengedhetetlen muníció, ha szeretnénk még jobbá tenni ételeink ízét, azonban az előkészítése elég pepecselős tud lenni. Ezzel a trükkel viszont megkönnyítheted a saját dolgod.

Ha hozzánk hasonlóan te is szinte mindenbe teszel fokhagymát – arról nem is beszélve, hogy az egészben sült fokhagyma is mennyei –, akkor tudod, hogy fokhagymával dolgozni nem épp a legegyszerűbb.

Ezzel a trükkel bármikor lesz kéznél fokhagymád a főzésnél

Kezdjük rögtön a megpucolásával, ami a rohanásban és fennforgásban csak plusz egy bosszúság – szerencsére már birtokában vagyunk a tudásnak, hogy miként lehet pillanatok alatt végezni vele a mikró vagy a puszta kezünk segítségével. Viszont még akkor is ott van, hogy fel kell vágni vagy le kell reszelni. Megéri persze a vesződséget, de ha van mód rá, hogy gyorsabban letudjuk ezeket a köröket, miért ne használjuk őket?

Most egy olyan új trükkre bukkantunk, amivel előre tudsz dolgozni, ha épp van rá időd, így aztán mindig kéznél lesz a fokhagyma, ha szükséged lenne rá.

A videó úgy kezdődik, hogy meg kell pucolnod egy csomó (de tényleg jó sok) fokhagymát. Ehhez jól jön a gyors pucolós trükk, amiről már beszéltünk. Ezután fogsz valamilyen aprítógépet, blendert, turmixot vagy food processort, beleteszed a fokhagymát, és addig aprítod, amíg paszta állagot kapsz. A pasztát aztán egy műanyag zacskóba töltöd, amiben el tudod rakni a fagyasztóba.

@feelgoodfoodie

How to freeze garlic - in case anyone else cooks with as much garlic as I do! 😬 #tiktokpartner #learnontiktok #garlic #kitchentips

♬ original sound - Feel Good Foodie

A videóban ezután jön az érdekes rész, ugyanis egy késsel anélkül, hogy átvágná a zacskót, a trükk bemutatója kis kockákba tologatja a pasztát. Ezáltal csak könnyedén le kell törni a kis darabokat, amikor szükség van rá a főzésnél. Szerintünk ezt az előtt is meg tudod csinálni, hogy valamibe beletennéd a pasztát, így nem feltétlenül csak műanyag zacskót tudsz használni erre a célra. Jégkockatároló is tökéletes lehet a porciózásra. A videóban elhangzottak szerint három hónapig tudod ebben a formában tárolni a fokhagymát.

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több fokhagyma itt:

Címlapról ajánljuk

Mindent sóznak és cukroznak, hogy függők legyünk

Ismerős az érzés, amikor egyszerűen nem tudod letenni a kezedben lévő chipset? Vagy éppen a „még egy kockát”, még sokszor egy kocka csokoládé követi? Ez nemcsak a te hibád… tanulmányok sora bizonyítja, hogy bizonyos rágcsákat azzal a céllal hoztak létre, hogy függővé váljunk tőlük.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!