Íme a tejfajta, amit csak mértékkel fogyasztana a dietetikus

Az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált ez a tejfajta itthon is, ám most úgy tűnik, hogy nem is olyan jó ötlet gyakran fogyasztani.

Ha tejről van szó, akkor általában a sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmazó tehéntejre szoktunk gondolni, pedig egyre többen térnek át az alternatív tejekre, így például a kókusztejre. A probléma csak az, hogy a szakértő szerint nem is olyan egészséges ez az alapanyag, mint gondoltuk.

Íme a tejfajta, amit sosem fogyasztana el a dietetikus

A kókusztej fogyasztása lelassítja az anyagcserét

Először is tisztázzuk, miként állítják elő a kókusztejet. Az enyhén édes ízű kókusztejet a kókuszdió reszelt húsából nyerik ki. Színe és íze nagyon hasonlít a tejre, magas olajtartalma van. A boltokban lehet zsíros és sovány változatot is kapni belőle.

A tápanyagdús és ízletes kókusztejet rendkívül sokféle módon lehet felhasználni, vagyis teához, kávéhoz és a tej helyettesítőjeként is szokták használni. Sőt a vegetáriánusok és a laktózérzékenyek is előszeretettel fogyasztják.

Trista Best dietetikus szerint azonban csak módjával szabad fogyasztani, mivel lassíthatja az anyagcserét, illetve magas zsírtartalma miatt nagyon könnyű meghízni tőle.

A mértékletesség a legfontosabb

Természetesen nem kell örökre elbúcsúznod a kókusztejtől, de fontos, hogy mértékkel fogyaszd. Nemcsak azért, mert a kalóriadús kókusztej lassítja az anyagcserét, hanem azért is, mert telis-tele van telített zsírsavakkal, amelyek negatív hatással lehetnek a szívre és az érrendszerre nézve.

Az anyagcsere lassulását természetesen nemcsak a kókusztej okozhatja, hanem minden olyan étel, amit gyakran fogyasztunk, és ami rendkívül kalóriadús

- mutatott rá a szakértő.

Érdemes főzéskor minden esetben megmérni, hogy mennyi kókusztejet használsz, valamint végső esetben le is cserélheted egy kevésbé zsíros növényi tejhelyettesítőre.

Forrásunk volt.


További érdekességek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...