Íme a tejfajta, amit csak mértékkel fogyasztana a dietetikus

Az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált ez a tejfajta itthon is, ám most úgy tűnik, hogy nem is olyan jó ötlet gyakran fogyasztani.

Ha tejről van szó, akkor általában a sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmazó tehéntejre szoktunk gondolni, pedig egyre többen térnek át az alternatív tejekre, így például a kókusztejre. A probléma csak az, hogy a szakértő szerint nem is olyan egészséges ez az alapanyag, mint gondoltuk.

Íme a tejfajta, amit sosem fogyasztana el a dietetikus

A kókusztej fogyasztása lelassítja az anyagcserét

Először is tisztázzuk, miként állítják elő a kókusztejet. Az enyhén édes ízű kókusztejet a kókuszdió reszelt húsából nyerik ki. Színe és íze nagyon hasonlít a tejre, magas olajtartalma van. A boltokban lehet zsíros és sovány változatot is kapni belőle.

A tápanyagdús és ízletes kókusztejet rendkívül sokféle módon lehet felhasználni, vagyis teához, kávéhoz és a tej helyettesítőjeként is szokták használni. Sőt a vegetáriánusok és a laktózérzékenyek is előszeretettel fogyasztják.

Trista Best dietetikus szerint azonban csak módjával szabad fogyasztani, mivel lassíthatja az anyagcserét, illetve magas zsírtartalma miatt nagyon könnyű meghízni tőle.

A mértékletesség a legfontosabb

Természetesen nem kell örökre elbúcsúznod a kókusztejtől, de fontos, hogy mértékkel fogyaszd. Nemcsak azért, mert a kalóriadús kókusztej lassítja az anyagcserét, hanem azért is, mert telis-tele van telített zsírsavakkal, amelyek negatív hatással lehetnek a szívre és az érrendszerre nézve.

Az anyagcsere lassulását természetesen nemcsak a kókusztej okozhatja, hanem minden olyan étel, amit gyakran fogyasztunk, és ami rendkívül kalóriadús

- mutatott rá a szakértő.

Érdemes főzéskor minden esetben megmérni, hogy mennyi kókusztejet használsz, valamint végső esetben le is cserélheted egy kevésbé zsíros növényi tejhelyettesítőre.

Forrásunk volt.


További érdekességek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...