A királynő volt séfje elárulja, mi a tökéletes sült kolbász titka

A kolbászsütés nem a legegyszerűbb feladat, de szerencsére egy híres brit séf – aki egyébként a királynőnek is főzött – elárulta, mitől lesz tökéletes ez a fogás.

Jeff Baker Michelin-csillagos séf szerint bár legtöbben azt gondolják, hogy kolbászt sütni az egyik legegyszerűbb feladat, sokan követnek el közben hibákat. A szakács ezért úgy döntött, hogy elárulja, melyek azok a lépesek kolbászsütés közben, amelyeket nem tanácsos kihagyni, hogy igazán finom legyen a disznótoros kolbászunk.

A királynőnek is főző séf elárulja, mi a tökéletes sült kolbász titka

Vedd ki korábban a hűtőből

Sütés előtt legalább 20 perccel vedd ki a kolbászt a hűtőből. Ennek köszönhetően szép egyenletesen fog átsülni, és elkerülhető, hogy szétrepedjen a bőre.

A sütés kezdete

Ha lehetséges, a sütéshez használj egy nehéz, tapadásmentes serpenyőt, a hőfokot pedig állítsd alacsonyra vagy közepesre.

Zsiradék mindenütt

Dobj a serpenyőbe egy teáskanálnyi kacsa- vagy libazsírt. Miután megolvadt, oszlasd el, úgy hogy mindenhova kerüljön belőle, a fölösleget pedig öntsd ki.

A sütés

Helyezd a kolbászokat a serpenyőbe úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Süsd egyenletes hőfokon, miközben gyakran forgatgatod őket, ezzel elérve, hogy barnára süljenek. A sztárséf szerint a sütni való kolbász körülbelül 10-12 percig készül.

Pihentesd

Mielőtt nekilátnál a kész kolbásznak, pihentesd egy kicsit, hogy igazán puha és szaftos legyen.

Jeff Baker azt is elárulta, melyek azok a hibák, amelyeket a legtöbben elkövetnek kolbászsütés közben. Az egyik ilyen szerinte, hogy kiszúrják a bélt vagy bőrt. Ez azért probléma, mert így a szaft is kifolyik belőle, ami miatt ízetlen és száraz lesz a végeredmény. A séf a sütésben sütést sem javasolja, hiszen bár sokkal kényelmesebb megoldás, soha nem lesz olyan ízletes az ételünk, mint serpenyőben sütve.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai trükk és módszer:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...