5 dolog a kenyéren kívül, amit bedobhatsz a pirítóba

Vannak olyan konyhai gépek, amelyek látszólag csupán egy feladatot látnak el. A kenyérpirító is ilyennek tűnhet, pedig nem csak kenyér kerülhet bele.

Rendeltetésszerű használat: milyen korlátozó egy kifejezés, nem? No jó, persze azért hasznos is, hiszen biztosítja, hogy a kenyérpirítóink, vízforralóink és egyéb gépeink hosszú életűek legyenek, és például ne vezessék belénk a 220-at. Azért mégis valamennyire ki lehet játszani a rendeltetés szabályait, biztonságosan és kreatívan. A kenyérpirító esetében például a névadó pékterméken kívül egész sok mást is felmelegíthetünk, megpiríthatunk a masinában.

5 dolog a kenyéren kívül, amit bedobhatsz a pirítóba

Gofri

Gofrit amúgy is nagyobb mennyiségben érdemes sütni, hiszen sok fogy belőle, azonban, ha mégis marad egy-két szelet, és másnap nem hidegen szeretnénk elmajszolni, vegyük az irányt a pirító felé. Felmelegíthetjük, de akár enyhén meg is piríthatjuk az édességet, utána pedig tálalhatjuk az összes kedvenc feltétünkkel.

Amerikai palacsinta

Hasonló eljárással lehelhetünk új életet az amerikai palacsintákba is. Persze csak akkor, ha nem tettünk a tésztába csokit, gyümölcsöt vagy más extrát. Ezek ugyanis megolvadhatnak a gépben, és tönkretehetik azt.

Süteményszelet

Bármilyen egyszerű süti is bekerülhet a pirítóba, persze csak akkor, ha bizonyos követelményeknek megfelel. Nem lehet töltött, mázzal bevont, csokival, gyümölcsökkel kevert. Az egyszerű piskótájú kenyerek, kuglófok például átmennek az ellenőrzésen.

Édesburgonya

Sósabb vizekre evezve egy izgalmas alapanyagra bukkanunk. Az édesburgonya-pirítós egy igazán innovatív találmány: vékony zöldségszeletek, amelyek a pirítóban sülnek és puhulnak meg? Egyszerűen zseniális! Gyors reggeli vagy uzsonna kerekedhet belőle, ha különböző feltétekkel, zöldségekkel, sajtokkal, magvakkal tálaljuk.

Tortilla, pita

Felejtsük el egy pillanatra a kenyérpirító kenyér részét, és pakoljunk a gépbe felmelegítésre váró tortillát vagy pitát. Ha boltit vettünk belőlük, akkor azért, ha házit készítettünk, és megmaradt, akkor pedig azért. Az előbbiek általában elég szomorúak, így egy alapos pirítás csodákat tesz majd velük. Az utóbbiak pedig hajlamosak megszikkadni, kiszáradni egy fél nap alatt is, amin szinte már csak a pirító segíthet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai trükkök, amiket érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek