Egy egyszerű csavar a pillekönnyű palacsintáért

Kevés jobb dolog van annál, ha a napot palacsinta reggelivel lehet indítani. Mindenkinek van egy jól bevált receptje, de nem árt néha-néha megújulni és továbbfejleszteni azt. Mutatunk egy nagyon egyszerű lépést, amivel életed legpuhább palacsintáját készítheted el!

A pillekönnyű palacsinta titka, nem egy új hozzávalóban vagy konyhai felszerelésben rejlik. Ennél sokkal egyszerűbb a megoldás. Olvass tovább, és lesd meg, mi az plusz, amivel pehelykönnyű palacsintát varázsolhatsz az asztalra.

Korábban már elárultuk hogyan tudod felmelegíteni a palacsintát, hogy olyan legyen mint a friss, és mi az a sütési technika, amire sokan nem is gondolnának, hogy lehetséges. Szász Nóri azt is megosztotta veletek, ő hogyan készíti a tökéletes burgonyapalacsintát. Na, de most jöjjön a pillekönnyű palacsinta titka:

Egy egyszerű lépés

A szárazalapanyagok összekeverése után, válasszuk szét a tojásokat és a sárgájához adjuk hozzá az olvasztott vajat és tejet. Ezt az egyveleget verjük fel, akár kézi habverővel, de a legjobb, ha botmixerrel teszük ezt, hogy homogén végeredményt kapjunk.

A habosra vert tojássárgáját öntsük a száraz anyagokhoz, majd jöhet a tojásfehérje.

A csomómentesre keverés után és az egyéb folyós állagú alapanyagok hozzáadása után (pl.: szénsavas víz), rövid pihentetés után már süthetjük is. A végeredmény garantáltan pihe-puha palacsinta lesz.

Szerző: Balogh Lilla

Forrásunk volt.


További palacsintával kapcsolatos cikkek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek