Keksz a lelke mindennek!

Bármikor előkaphatjuk, mert olcsó, sokoldalú és a család kedvencei is ebből készülnek! Mi az? Persze, hogy a háztartási keksz!Rengeteg finomság készülhet belőle!

A kekszet mindenki szereti

A háztartási keksz amolyan jolly joker a háztartásban. Szinte mindig van otthon, darálva vagy egészben, de sokszor kihúz minket a pácból, amikor nem tudjuk, hogy milyen sütit dobjunk össze hamarjában. Sokféle süti alapja ez a magas cukortartalmú alapanyag, de önmagában, pudingokkal és krémekkel halmozva is kitűnő, gyors desszerteket állíthatunk elő belőle!

Darált keksz mindig legyen otthon!

Érdemes otthon tartani a darált verzióból, mert nagyon kiadós, nem kerül sokba és rengeteg édességhez felhasználhatjuk. Itt van rögtön a nyeregből kiüthetetlen kókuszgolyó, amit akár a gyerekekkel közösen is összegyúrhatunk és garantált, hogy pillanatok alatt el is fogy és nagy esélyekkel pályázik a „mindenki kedvence” titulusra egy képzeletbeli édességfutamon. A keksztekercs szintén családi, baráti találkozások kelendő csipegetnivalója, a vajas krém isteni elegyben olvad össze a kakaós, barna tésztával.

Keksztekercs receptjeinket itt találod >>

Sütés nélküli tortáknál valódi megmentőnk a háztartási keksz! A készülő morzsás alapok fő szilárdító eleme lehet, melyet aztán vajjal összekeverve a hűtőben pihenni hagyunk és kevés idő elteltével már önthetjük is a finom túró- vagy joghurtkrémeket a tetejére, díszítésül jöhetnek az idénygyümölcsök. Emeletes sütit is alkothatunk barátaink, családtagjaink nagy örömére, tejföllel, mascarponéval vagy tejszínnel is összeragaszthatunk egy-egy kekszlapot.

Tudj meg többet az Omega-3 zsírsavakról >>

Leteszteltük a boltban kapható Túró Rudikat >>

A rovat további cikkeit itt keresd >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Címlapról ajánljuk

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Balogh Lilla

További cikkek

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek