12 „ünnepi ízű” leves, ami melegít és boldogít belülről

Az évnek azt az időszakát éljük, amikor a nagy hideg ellen jól esnek a gőzölgő, meleg levesek. Emellett pedig az ünnep is közeleg, így érdemes összekötnünk a két dolgot: főzzünk ünnepre hangoló, mámorító leveseket.

  1. 1.

    Bazsalikomos chilis lazackrémleves

  2. 2.

    Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral

  3. 3.

    Egyszerű almaleves

  4. 4.

    Fűszeres sütőtökkrémleves

  5. 5.

    Az eredeti finn lazacleves (lohikeitto)

  6. 6.

    Ünnepi borleves

  7. 7.

    Francia hagymaleves vajas pirítóssal

  8. 8.

    Sültfokhagyma-krémleves

  9. 9.

    Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

  10. 10.

    Olasz lencseleves parmezánkrémes rókagombával

  11. 11.

    Klasszikus Tortellini en Brodo

  12. 12.

    Citrusos-almás sütőtökkrémleves

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili