9 aranyló húsleves a hétvégére
Végre nem kell rohanni és kicsit sürgölődhetünk a konyhában, így érdemes lehet olyan fogásokat készíteni, melyek több időt vesznek igénybe, ilyen például a húsleves.
NosaltyVégre nem kell rohanni és kicsit sürgölődhetünk a konyhában, így érdemes lehet olyan fogásokat készíteni, melyek több időt vesznek igénybe, ilyen például a húsleves.
NosaltyEredetileg toros leves, azonban bármely hűvös őszies és hideg télies napon megmelengethetjük vele a lelkünket, alkalom sem kell hozzá, némi idő viszont igen: egy mély, karakteres marhahúsleves az alapja, betétként pedig zöldfűszeres húsgombócok dukálnak bele, no meg természetesen cérnametélt. Íme az örmény toros leves, a hákú erusztá.
Hering AndrásEgy kondér szaftos marhapörkölt, egy fazék cérnametéltes húsleves, egy jó adag tejfölös gombapaprikás vagy egy tál kolbászos paprikás krumpli a szíved választottja, ha magyaros fogásokról van szó?
NosaltyA levesek non plus ultrája, ami minden nemzetben megszületett a maga formájában, az alap azonban megingathatatlan: sokáig főtt csontos, kollagéndús húsok az erős, mély ízekért, néhány alap fűszer és az adott receptúrára jellemző zöldségek egy aranysárgán gyöngyöző végeredményért. A mi klasszikus magyaros húslevesünk marhahúsból fő, lássuk, hogyan lesz igazán lélekmelengető, gyógyító, és gyermekkor iránti nosztalgiát keltő.
Hering AndrásAz aranyló vasárnapi húslevesnek párja nincsen! Mutatjuk, milyen ha tésztás, tészta nélküli, zöldséges és minden csodás változatát.
NosaltyA Taste Atlas nevű, nemzetközileg is elismert internetes gasztronómiai magazin csokorba szedte a világ legfinomabbnak ítélt leveseit, mi, magyarok pedig szép helyezéseket értünk el a Top 50-es listán. Két levesünkkel is!
NosaltyKorábban egyértelmű volt, hogy otthon főzni jóval olcsóbb, mint bármelyik más megoldás. 2023-ban ember legyen a talpán, aki ilyen sarkos kijelentéseket mer tenni, számtalan korábbi kőbe vésett igazságot átírt az infláció és az élelmiszer-árrobbanás. Megnéztük hát, hogyan alakul a húsleves ára az elmúlt időszakban.
NosaltyA mai menüben igazán izgalmas fogások kaptak helyet, így szívesen végigesszük őket, mindenféle probléma nélkül.
NosaltyKi nem állhatod, ha a húsleves zavaros lesz? Valószínű, hogy te is a habozásra vagy a szűrésre esküszöl, pedig akad egy sokkal könnyebb módszer is, amit a Napi Tipp segítségével most te is seperc alatt elsajátíthatsz.
NosaltyTe tudod, mi a különbség a húsleves és az alaplé között? Bár nagyon hasonlóak ízben és összetételben is, mégis van, ami miatt a kettő nem egy és ugyanaz.
NosaltyAmikor sokan jönnek vendégségbe, megterhelő lehet a készülődés. Tudjuk le az étkezés első részét egyszerűen: egy nagy fazék laktató levessel.
NosaltyAz évnek azt az időszakát éljük, amikor a nagy hideg ellen jól esnek a gőzölgő, meleg levesek. Emellett pedig az ünnep is közeleg, így érdemes összekötnünk a két dolgot: főzzünk ünnepre hangoló, mámorító leveseket.
NosaltyRégóta foglalkoztatja a tudósokat és az embereket is, hogy a húsleves az valóban megoldást jelenthet-e, ha betegek vagyunk. Lássuk, mit mond a tudomány.
NosaltyPersze minden nap meg kell rendesen enni a levest (ezt már a nagymama megtanította nekünk), de kifejezetten fontos ez az olyan ünnepkörök előtt, amikor megnövekszik a háztartásokban az édesség mennyisége.
NosaltyA helyes módszer szerencsére nem túl bonyolult. Ne hagyjuk, hogy belepje őket a por!
Szabó AnnaElolvadunk a cukiságtól, olyan aranyos a kétéves kis szakács, miközben a konyhában sütöget.
NosaltyEgy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.
NosaltyAz aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
A mai menü tele lesz olyan fogásokkal, melyben helyet kapnak a tavasz csodás alapanyagai.
A görögdinnye az egyik legkedveltebb gyümölcs, de vannak, akik jobb, ha módjával és óvatosan fogyasztják.