Itt a meggyszezon! Ezeken a helyeken tudsz magadnak szedni

Az eper után a gyümölcsök újabb királynője, a meggy tör utat magának. Igyekezzetek, a saját szedésű mindig finomabb!

Édeskésen fanyar, tökéletesen lédús – ez jut eszünkbe az érett meggyről, ami sokszor el sem jut odáig, hogy pompás sütemények és klasszikus desszertek fő hozzávalója legyen, mivel már a kosárba kerülés és mosás után bekapkodjuk a szánkba.

Hazánkban nagy hagyománya van a termesztésének, a fogyasztásának pedig még inkább, úgyhogy alig várjuk, hogy hozzá lehessen jutni a mennyei gyümölcshöz. A meggyszezon, a cseresznyével ellentétben ráadásul július közepéig is kitart, így sokáig lehetőségünk van néha arcot összehúzóan savanykás ízvilágához, ami ezzel együtt is mindig édes élményt ébreszt bennünk.

Kiemelték:

a jelenlegi járványhelyzetben a biztonsági előírások – távolságtartás, maszk használata – betartása a vonatkozó kormányrendelet értelmében a szedd magad akciókon is kötelező.

ASokszínű Vidék írta meg, hogy az idei termés sajnos vélhetőleg a tavalyihoz képest a kétharmadára visszaesik majd, köszönhetően annak, hogy a hazai összmeggytermés 60 százalékát adó északkelet-magyarországi gyümölcsösök virágainak fele elfagyott.

Június elején már megnyitottak a szabad szedésű földek, és várhatóan sokáig rájárhatunk még a meggyfákra, ám ha megvan a kiszemelt helyszínünk, érdemes bejelentkezni.

A teljes listát, ahol magunk szedhetjük a lédús, fanyar finomságot, ITT találjátok.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek