7 igénytelen szobanövény, ami elél kenyéren és (kevés!) vízen

Ha te is az a fajta vagy, aki imádja, ha zöldellnek a párkányon a növények, öntözni viszont elfelejtesz, akkor ők lesznek a te barátaid.

Kaktusz, igen, tudjuk. De eszedbe jut más is, ami feldobja az otthonod, termeli az oxigént, élő növény, és mégis alig kell gondozni és öntözni? Ha nem, akkor most figyelj, mert van itt egy hasznos válogatás azon szobai szépségekről, amelyekkel kimaxolhatod a zöldek utáni vágyadat, mégsem kell megfeszülnöd a bűntudattól, ha elfelejtsz locsolni egy hétig.

1. LEGÉNYPÁLMA

(Zamioculcas zamiifolia)

A kék-sárga bútorbolt egyik kedvenc árucikke, nekünk pedig az egyik kedvenc növényünk, és tapasztalatból mondjuk, tényleg sokat kibír, sőt, még azt a keveset is új hajtásokkal köszöni meg.

2. HEGYESCSÚCSÚ FUTÓKA

(Epipremnum aureum)

Szinte minden háztartásban fellelhető retró növény, nagyon jól tűri a zordabb, szárazabb szobakörülményeket is, és bent szépen felfut bárhova.

3. POZSGÁSOK (SZUKKULENSEK)

Kaktuszok, kövirózsák, varjúhájak - a cuki kis pozsgások híresen nagy tűrőképességűek, csak akkor kérnek vizet, ha már szemmel áthatóan kiszáradt a földjük, ugyanis duci leveikben raktározzák a nedvességet!

4. ANYÓSNYELV

(Sansevieria)

A növénygyilkosok számára lett kitalálva, bárkinél hosszú időn át képes tisztítani a levegőt a méreganyagoktól. Remekül bírja forróságot, de fürdőszobában és sötét helyen is túlél.

5. RÁKVIRÁG

(Aglaonema)

Jól érzi magát bármely nappaliban, és tűri a számára nem kimondottan ideális feltételeket is. A lakás sötétebb zugaiban is eléldegél, de fontos tudni, hogy minél mintásabbak a levelei, annál igényesebb!

6. KUKORICALEVÉL

(Aspidistra)

Széles levelei lassan nőnek, és sokáig élnek. Nyáron árnyékos helyen a szabadban is tartható, de ha napos helyre tesszük, rövidebb leveleket hoz.

7. ALOE VERA

A híres-neves gyógyító annyira jó hozzánk, hogy értékes nedűjét szinte semennyi törődésért cserébe adja nekünk ajándékba. A sok locsolás kifejezetten ellensége, kifordul tőle a földből!

Ezeket olvastad már?

forrás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!