Italok bulira, gyerekeknek

{ KÉP = 104156, 2, ajanlo/italok-bulira-gyerekeknek } A szilveszteri buli nem éppen gyerekprogram, sokszor épp a nagyszülőkre vannak bízva az unokák, amíg szüleik mulatoznak. Néhány ötlet, amivel koccinthatunk velük! {T}

A szilveszteri buli nem éppen gyerekprogram, sokszor épp a nagyszülőkre vannak bízva az unokák, amíg szüleik mulatoznak. Néhány ötlet, amivel koccinthatunk velük!

Ne maradjanak ki a gyerekek sem a jóból, gondoljunk rájuk is, amikor elbúcsúztatjuk az óévet! Nem kell persze éjfélig kihúzniuk, megelégszenek többnyire azzal, ha tovább fennmaradhatnak. És hogy ünnepélyesebbé tegyük az újévi köszöntést, készítsünk nekik kicsit másféle itókákat.

Adjuk meg a módját, töltsük szép poharakba a feltálalt italt, és díszítsük citrom-, narancskarikákkal, zöld menta-, zsálya-, citromfűlevelekkel. (Minden nagyobb élelmiszerboltban és zöldségesnél kaphatók cserepes fűszernövények.) A pohár szélére csináljunk crustát. Mártsuk előbb citromlébe vagy vízbe a pohár szélét, aztán kristálycukorba. Ha pirosat szeretnénk, akkor pedig málnaszörpbe, aztán cukorba. Díszesebb szívószálat is tehetünk bele. Nagyon fogják élvezni a felnőttes ünneplést!

Néhány ötlet, amivel kedveskedhetünk nekik. A sült teát csak akkor tudjuk kínálni, ha nyáron előrelátóak voltunk. Ha nem így történt, akkor sincs semmi baj, mert a következő finomsággal pótolni tudjuk.

Szilveszteri bulitea gyerekeknek

Hozzávalók

  • aszalt áfonya
  • aszalt meggy
  • aszalt eper
  • aszalt alma
  • csipkebogyó
  • kakukkfű
  • citromfű
  • menta
  • méz
  • citrom

Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, a forró vizet ráöntjük a füvekre, körülbelül 10 percig áztatjuk lefedve, majd a vizet rászűrjük az aszalt gyümölcsökre. Több óráig is benne hagyhatjuk, ki hogy szereti. A végén citrommal (ha szükséges, mert a csipkebogyó és a citromfű is savanyítja) és mézzel ízesítjük. Lehet fahéjjal, szegfűszeggel még megbolondítani. Persze ki-ki, ízlésének megfelelő teát készíthet, a lényeg a szervírozáson van!

Még néhány ital következik, amit biztos szívesen fogyasztanak. Igaz, akad köztük olyan, amelyiknél forró nyári napokra szól az ajánlat, de a brazil üdítőnek télen is lehet örülni. Forralt „bort” is kínálhatunk – természetesen bor nélkül – és puncsot is, rum nélkül!

Magunknak, nagyszülőknek pedig készítsünk krampampulit, nagyon élvezni fogják velünk együtt az unokák – tapasztalatból mondom – a tüzes varázslatot! Csak nekik ne adjunk belőle, alkohol nélküli gyümölcsbóléval bőven kiegyeznek, mert úgyis a fényes hókuszpókusz és a bulihangulat megteremtése a lényeg – és arra kiválóan alkalmas a krampampuli.

Puncs, bólé, krampampuli >>

Koccintsunk! És boldog új esztendőt az unokáknak, nagymamáknak, nagypapáknak és mindenki másnak!

Mari nagyi

Szilveszter minden mennyiségben! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.