Ezzel a trükkel főzz meg egyszerre egy halom tojást - főzés nélkül

Húsvét ide vagy oda, jobb, ha tudod, hogyan érdemes megfőzni tök egyszerűen egy nagy csomó tojást. Főzés nélkül.

Nagy a család, és reggelire párosával dobálják magukba a gyerekeid és a férjed a főtt tojásokat? Sosem elég, amennyit kifőzöl?

A régi módszerrel ellentétben, ami szerint egy óriás lábasba raksz egy jó adag hideg vizet, belerakod a tojásokat, majd forrástól számítva addig főzöd, ahány perces és amennyire lágy tojásokra vágysz, a múlté! Ezt a trükköt dobd be, és sokkal egyszerűbben meglesz az a raklapnyi tojás, amire vágysz...

E szerint a tipp szerint sokkal egyszerűbben, energia- és víztakarékosabban elkészítheted a főtt tojásokat...méghozzá úgy, hogy GŐZÖLÖD őket!

Gőzöléssel is főzhetsz tojást!

Előnyei:

- nem kell annyi vizet pazarolnod - - > víztakarékosság

- nem kell annyi vizet felforralnod - - > áram- és időtakarékosság

Gőzöléssel sokkal energiabarátibb módon tehetsz szert nagy mennyiségű főtt tojásra

Így csináld:

egy nagyobb edényben forralj némi vizet, csak pár decit, vedd le a tűzről, rakj az edénybe egy szűrőt, tedd bele a tojásokat, fedd le, és gőzöld őket 12 percig.

Természetesen nem csak nagy mennyiségű tojásfőzéshez ajánljuk, pár darabbal is működik - minél több a tojás, annál több vizet spórolsz gőzöléssel a főzés helyett.

Hogy megakadályozd a további tojáskeményedést, azonnal tedd őket hideg vízbe, hagyd őket ázni, majd pucold meg.

Tipp: a tojásokat előre is megfőzheted, és megpucolva, szorosan zárható edényben tárolva akár egy hétig is elállnak.

Ezeket láttad már?

Rántotta zacskóból? Izlandon már ilyen is van!

via

Hozzászólások

jakabalabastrom22

Kedves Judit! F?ztél te már tojást? Komolyan gondolod, hogy minden háztartásban van ilyen lyukacsos g?zölésre alkalmas rozsdamentes gyümölcsmosó? Nem kéne a tojásokat g?zölés közben forgatni, hogy ne csak az egyik felük keményedjen?! Megjegyzem az összes elektromos tojásf?z? g?zöli a tojásokat, azzal a különbséggel, hogy van fedelük, és így a g?z mindenütt éri a tojásokat. Igazán megkérdezhetted volna Anya Hoffmann-t, ugyanis ? az eredeti cikk szerz?je, ahonnan hivatkozás nélkül elloptad ezt a cikket fényképestül, hülyeségestül. https://www.epicurious.com/expert-advice/the-fastest-way-to-hard-boil-a-huge-batch-of-eggs-article

Virágh Bea

Ezt a "via"-t rajtad kívül tudja valaki, hogy mit jelent itt?

pasztoi_istvan

Ez nem felel meg a magyar közegészségügyi el?írásoknak.

Kamilla24

Biztos nem jutna eszembe megenni az egy hete megpucolt f?tt tojást.

Címlapról ajánljuk

További cikkek