Így készíts könnyen mennyei répatortát

Répatortát az év bármelyik napján készíthetünk, télen azonban különösen jólesik a finom sütemény, nem is beszélve arról, milyen könnyű elkészíteni.

A répatortát számos ok miatt szeretjük, hiszen nemcsak nagyon finom, ízletes és puha süteményről van szó, de játszi könnyedséggel elkészíthető, ráadásul még a pénztárcánk sem roskad össze tőle, nem úgy, mint egy komolyabb torta büdzséjétől. Sütheted tepsiben is, ha viszont ránk hallgatsz, érdemes tortaformában elkészíteni, mert a végeredmény ilyen gyönyörű lehet!

Amire szükséged lesz a tésztához:

320 g finomliszt, 160 g barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál gyömbérpor, 1.5 dl olívaolaj, 1 dl narancslé, 1 dl rizstej, 2 közepes db sárgarépa (180 g), 100 g diákcsemege

A mázhoz készíts elő 80 gramm cukor, egy evőkanál citromlevet és nagyjából 5 evőkanálnyi tökmagot.

A sütőt melegítsük elő 170 °C-ra. Először a száraz alapanyagokat keverjük össze egy tálban, adjuk hozzá a nedveseket, majd a reszelt répát, és a legvégén forgassuk hozzá a diákcsemegét. A tésztának jó sűrű állagúnak kell lennie, ne nagyon folyjon.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába (20 cm átmerőjű) öntsük bele a masszát (olajozott és lisztezett formával is működik a dolog.)
170°C-on 45-50 percig sütjük, de kb. 35 perc után, ha már pirul a teteje, takarjuk le alufóliával. Ha kész, tűpróbával ellenőrizhetjük. Vegyük ki a formából, és letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázat érdemes még a tálalás előtt legalább fél órával elkészíteni, hogy legyen ideje majd rádermedni a kihűlt (!) tortára. A citromleves keverjük ki jó alaposan a porcukorral. Ha jól csináljuk, egy nagyon sűrű, fehér masszát fogunk kapni, ami szinte alig folyik. Körbecsorgatjuk vele a torta tetejét és oldalát is, majd az egészet gazdagon megszórjuk pirított tökmaggal.

Ugye, milyen egyszerű? Hétvégi süteménynek tökéletes választás!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

9 tárgy, amit most dobj ki!

9 tárgy, amiről most megmondjuk, hogy útban vannak neked, és a legjobb lenne őket kidobni, megszabadulni tőlük. Nincs mese, nincs apelláta.