Majdnem 90%-kal (!) drágult az egyik kedvenc zöldségünk
A nagybani és a fogyasztói piacokon található árak szinte hetente változnak, de ami a legaggasztóbb, hogy ez a folyamat csak a fogyasztói oldalon jelentkezik.
NosaltyA nagybani és a fogyasztói piacokon található árak szinte hetente változnak, de ami a legaggasztóbb, hogy ez a folyamat csak a fogyasztói oldalon jelentkezik.
NosaltyA húsdaráló az egyik leghasznosabb konyhai eszköz, amivel rengeteg időt tudunk megspórolni főzéskor. Ám csak kevesen tudják, hogy a darálót nem csak húsok aprítására lehet használni...
NosaltyA téli időjárás több szempontból is megviseli a szervezetet: sokkal hidegebb van kint, nagyobb hőmérsékletkülönbségekkel szembesül a testünk, alacsony a napos órák száma... és ha ez még nem lenne elég, ilyenkor nagyobb eséllyel kapunk el különböző vírusokat is.
NosaltyA répák, fehérrépák, zellerek és más gyökérzöldségek kiváló alapot adnak megannyi őszi fogáshoz, használjuk őket bőséggel.
NosaltyCsak random felszeletelni a répát? Na azt már nem! Napi Tippünkben összeszedtük a 4 legalapvetőbb répaszeletelési technikát, hogy ne csak az ételeid ízével, de a megjelenésével is elkápráztass mindenkit.
Szász NóriA répától nemcsak fütyülni tanulsz meg, de rengeteg más jó tulajdonsággal bír, melyek jót tesznek a szervezetednek.
NosaltyHogy mennyire segít a fütyülés tudományának elsajátításában a répa, azt nem tudjuk pontosan, ez a krémleves azonban biztosan segít rávenni a gyerekeket arra, hogy egyenek több répát.
NosaltyHa magától a répától nem is, a boldogságtól biztosan áriákat fütyörészünk majd, miközben ezeket az isteni fogásokat fogyasztjuk. A levestől a desszertig minden alkalommal kapunk egy esélyt, hogy használjuk a répát, éljünk vele bátran!
NosaltyIgenis tehetünk zöldséget a süteménybe: erre az egyik legjobb példa a répa. A répatortán túl persze megannyi lehetőség adódik, hogy meglepőbbé tegyünk egy-egy édességet a narancssárga zöldség segítségével.
NosaltyEgész télen gyökérzöldségeket eszünk, és ennek az egyik leggyakoribb (és sajnos legegyhangúbb) módja a sütőben sütés. Ahhoz, hogy ne unjunk teljesen bele, tegyük izgalmasabbá. Például a lenti módszerrel.
Lakos BenedekA répát fogyasztás előtt mindig meghámozzuk, a lehántolt vékony kéreg azonban rengeteg dologra jó lehet még a konyhában. Mutatunk néhány tippet, a lényeg, hogy ezt az értékes alapanyagot nem szabad a szemétbe dobni!
Masszi- Rigó CsillaEgész évben a kamránkban éldegél a sárgarépa, így minden alkalomra főzhetünk belőle valami finomat. Az egyszerű, hétköznapi ebéd, de a különleges alkalmakra készített vacsora alapja is lehet a narancssárga zöldség, amit lehetetlen megunni.
NosaltyAz ősszel szezonális zöldségek nagy része elképesztő sokszínűséggel használható. Most nem a különböző ételfajtákra, inkább az ízesítésre fogunk koncentrálni, azon belül is az izgalmas édes-sós párosításra.
Lakos BenedekA répa egész évben társunk a konyhában, a legtöbb étel részét képezi, szezontól függetlenül. Mégis talán ősszel kerül igazán a középpontba, amikor a fák levelei is aranysárgák, és nekünk még nagyobb igényünk van egy tál forró, komfortos levesre.
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
NosaltyMaradék zöldségből, húsból krémleves, becsinált leves vagy pásztorpite, bejgliből pohárkrém, krumplipüréből pogi? Igen!
NosaltySokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Németh OrsiA dióról köztudott, hogy rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár napi rendszerességgel fogyasztani belőle. Lassan azonban aranyárban mérik a magyarok kedvenc ropogtatnivalóját, amiből idén rekord alacsony mennyiség termett hazánkban.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
A jó receptekből sosem fogyunk ki! Lássuk, mit főztünk ki mára!
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Nálunk minden Karácsonykor ez a menü. Nagyon szeretjük a kacsát. Addig-addig kísérleteztem a sütéssel, míg rájöttem erre a módszerre. Ahogy írtam a receptben, teljesen kisül a ...