Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így készíts egyszerűen vajat és tejszínt a konyhádban

Most megmutatjuk, hogy készítsd el ezeket az isteni alap tejtermékeket a saját konyhádban!

Le merjük fogadni, hogy eddig te sem gondoltál arra, hogy tejszínt vagy vajat állíts elő otthon! Most megmutatjuk, hogy bármely városi konyhában is elkészíthetők házilag, minimális erőbefektetéssel!  

A tejszín és a vaj is kényes hozzávalóknak számítanak – a vaj jellegtelen lehet, a tejszín pedig akkor okoz bosszúságot, ha nem tudjuk keményre felverni a készülő süteményeinkhez. Tudjuk, hogy idő és macera mindig a házi megoldásokra törekedni – de most is, tényleg megéri! Azt talán mondanunk sem kell, hogy csakis kezeletlen, nyers házi tejjel érdemes nekiállni a munkának, a piacokon sima ügy beszerezni belőle pár literrel, de egyébként már nagyobb élelmiszerboltokban is lehet találkozni valódi, termelői tejjel.

A tejszín kinyeréséhez valójában semmi más dolgunk nincsen, mint az edénybe öntött tejet szobahőmérsékleten pihentetni – pár óra leforgása alatt a folyadék felszínére kiül a tejzsír, azaz a tej színe. Más dolgunk sincs, mint lekanalazni azt, és kis üvegbe tölteni – ezt robotgéppel felverni sima ügy lesz, de vigyázzunk, ne dolgozzunk vele túl sokáig, mert könnyen kicsapódhat. Így készül ugyanis a vaj, tehát ha elegendő türelmünk és időnk akad, készíthetünk a tejszínünkből vajat a robotgép segítségével, de számoljunk legalább 15-20 perces művelettel.

Ha finom süteményeket készítenél...

Nem kell megijedni a csomósodástól, ez a vajkészítés természetes velejárója, hajrá, dolgozzunk tovább! A legmagasabb fokozatra állítva a gépet hamarosan megjelenik a tálunk alján a víz, és kicsapódik a tisztán tejzsírt tartalmazó vajunk. Ízesíthetjük kedvünkre zöldfűszerekkel, fokhagymával, de önmagában isteni, hidegen is jól kenhető vajat kaphatunk!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!