Így készíts egyszerűen vajat és tejszínt a konyhádban

Most megmutatjuk, hogy készítsd el ezeket az isteni alap tejtermékeket a saját konyhádban!

Le merjük fogadni, hogy eddig te sem gondoltál arra, hogy tejszínt vagy vajat állíts elő otthon! Most megmutatjuk, hogy bármely városi konyhában is elkészíthetők házilag, minimális erőbefektetéssel!

A tejszín és a vaj is kényes hozzávalóknak számítanak – a vaj jellegtelen lehet, a tejszín pedig akkor okoz bosszúságot, ha nem tudjuk keményre felverni a készülő süteményeinkhez. Tudjuk, hogy idő és macera mindig a házi megoldásokra törekedni – de most is, tényleg megéri! Azt talán mondanunk sem kell, hogy csakis kezeletlen, nyers házi tejjel érdemes nekiállni a munkának, a piacokon sima ügy beszerezni belőle pár literrel, de egyébként már nagyobb élelmiszerboltokban is lehet találkozni valódi, termelői tejjel.

A tejszín kinyeréséhez valójában semmi más dolgunk nincsen, mint az edénybe öntött tejet szobahőmérsékleten pihentetni – pár óra leforgása alatt a folyadék felszínére kiül a tejzsír, azaz a tej színe. Más dolgunk sincs, mint lekanalazni azt, és kis üvegbe tölteni – ezt robotgéppel felverni sima ügy lesz, de vigyázzunk, ne dolgozzunk vele túl sokáig, mert könnyen kicsapódhat. Így készül ugyanis a vaj, tehát ha elegendő türelmünk és időnk akad, készíthetünk a tejszínünkből vajat a robotgép segítségével, de számoljunk legalább 15-20 perces művelettel.

Ha finom süteményeket készítenél...

Nem kell megijedni a csomósodástól, ez a vajkészítés természetes velejárója, hajrá, dolgozzunk tovább! A legmagasabb fokozatra állítva a gépet hamarosan megjelenik a tálunk alján a víz, és kicsapódik a tisztán tejzsírt tartalmazó vajunk. Ízesíthetjük kedvünkre zöldfűszerekkel, fokhagymával, de önmagában isteni, hidegen is jól kenhető vajat kaphatunk!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...