Íme az első európai ország, ahol nem hívhatják kolbásznak a húspótlót

Franciaország történelmet ír ezzel a rendeletével, mely már 2020-ban megszületett, de csak idén lép életbe.

Franciaország betiltja a növényi alapú termékek és húspótlók esetében az olyan szavakat, mint a „steak” és a „kolbász”. Ezzel történelmet ír, hiszen ők az elsők az Európai Unióban, akik bevezetik ezt a szabályt. Bár a megállapodás már 2020-ban megszületett, azonban csak idén októberben lép életbe.

Az első európai ország, ahol nem hívhatják steaknek és kolbásznak a vegán húspótlókat

A hatósági rendelet így szól:

nem lehet majd a hagyományosan a húshoz és halhoz kapcsolódó ágazatspecifikus terminológiát használni olyan termékek megjelölésére, amelyek nem tartoznak az állatvilághoz, és amelyek lényegében nem összehasonlíthatók az ilyen termékekkel.

Európai szinten már betiltották, hogy a növényi alapú alternatív tejtermékek reklámozása során olyan kifejezéseket használjanak, mint a „tej”, „vaj” és „sajt”. Néhány amerikai élelmiszerlánc azonban számos növényi alapú fehérjére alkalmazza a „hamburger” kifejezést, köztük a Beyond Meat és a Burger King is.

A franciák szeretnének a fogyasztók számára nagyobb átláthatóságot biztosítani. Az új szabály azonban érintheti az eladásokat is, mivel az év elején kiderült, hogy sok fogyasztó nem találja étvágygerjesztőnek a „vegán” kifejezést.

Forrásunk volt.


Még több a vegánságról:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...