Hidegtálat húsvétra

Nem találkoztam még olyan konyhabolonddal, aki ne szeretne hidegtálat készíteni. Az egyik legkreatívabb konyhai elfoglaltság, hiszen ebben a műfajban különösen fontos, hogy ne csak az ízek harmonizáljanak, hanem a látvány is olyan legyen, hogy az ember szinte sajnálja, hogy neki kell kezdenie.

Tulajdonképpen nem kell hozzás sok minden: sonka, tojás, retek, újhagyma, torma, felvágottak, friss vagy mélyhűtött zöldségek..., a végeredményt mégis napokig tudnánk variálni. Mert készíthetünk körözöttet, amit paprikába töltünk, tormakrémet, amit sonkatekercsbe, túrókrémet, amit medvehagymába. Keverhetünk tojáskrémet, amit a legkülönbözőbb friss fűszernövényekkel ízesíthetünk. Süthetünk karajt, ambe kolbászt töltünk, kavarhatjuk a majonézt saját kis kezünkkel, hogy apró kockára vágott uborkával, almával, borsóval, répával és krumplival a legfinomabb hidegtál-alapként alkossanak boldog családot. És akkor még nem is beszéltem a díszítésről!

Mert mire a húsvét beköszönt, a piac már ontja magából a friss zöldségeket. A hosszú, hideg, mirelit és importgazdag zöldségekkel megáldott tél után ki ne akarna friss retket, újhagymát, uborkát ropogtatni? Egy dologra vigyázzunk! Ha húsvéti hidegtálat készítünk, időben kezdjünk neki, mert ha egyszer elkap az ihlet, nagyon nehéz lesz leállni...

Még több hidegtál recept itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.