Hidegtálat húsvétra

Nem találkoztam még olyan konyhabolonddal, aki ne szeretne hidegtálat készíteni. Az egyik legkreatívabb konyhai elfoglaltság, hiszen ebben a műfajban különösen fontos, hogy ne csak az ízek harmonizáljanak, hanem a látvány is olyan legyen, hogy az ember szinte sajnálja, hogy neki kell kezdenie.

Ünnepi hidegtál

Minden karácsony előtt, amikor megkérdezem, hogy mi legyen a menű?...kellene újítani valamit!...a válasz: Hát....hidegtál...a salátákkal...és innét mindegy. Ezekszerint nem vagyunk ...

Tulajdonképpen nem kell hozzás sok minden: sonka, tojás, retek, újhagyma, torma, felvágottak, friss vagy mélyhűtött zöldségek..., a végeredményt mégis napokig tudnánk variálni. Mert készíthetünk körözöttet, amit paprikába töltünk, tormakrémet, amit sonkatekercsbe, túrókrémet, amit medvehagymába. Keverhetünk tojáskrémet, amit a legkülönbözőbb friss fűszernövényekkel ízesíthetünk. Süthetünk karajt, ambe kolbászt töltünk, kavarhatjuk a majonézt saját kis kezünkkel, hogy apró kockára vágott uborkával, almával, borsóval, répával és krumplival a legfinomabb hidegtál-alapként alkossanak boldog családot. És akkor még nem is beszéltem a díszítésről!

Mert mire a húsvét beköszönt, a piac már ontja magából a friss zöldségeket. A hosszú, hideg, mirelit és importgazdag zöldségekkel megáldott tél után ki ne akarna friss retket, újhagymát, uborkát ropogtatni? Egy dologra vigyázzunk! Ha húsvéti hidegtálat készítünk, időben kezdjünk neki, mert ha egyszer elkap az ihlet, nagyon nehéz lesz leállni...

Hidegtál Húsvétra

A madárfargást is beleértve én ezt a tálat három és fél órán keresztül készítgettem, szépítgettem. A madár ötletét az internetről " szedtem ". Pontosan úgy nem tudtam ...

Húsvéti nyuszi falatok

Eredetileg töltött tojást készítettem, de megmaradtak az alapanyagok, és a tojásvégek, ezért úgy gondoltam, ne menjen kárba. Mivel húsvét van, fel kellett dobni egy kicsit a füles ...

Márványsajtkrémes sonkatekercs

Hogy ne legyen mindig unalmas, és húsvéti hangulatú a sonkatekercs, így szilveszter alkalmával feldobtam a töltelékét egy kis márványsajttal. Sózni csak finoman, mert sós a ...

Még több hidegtál recept itt >>

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...