Medvehagyma tekercs recept

Medvehagyma tekercs
Medvehagyma tekercs
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap este fél kilenckor értünk haza, egy marathoni megbeszélés után, fáradtan, éhesen. Vásárlás persze már szóba sem jöhetett, így a vacsora kigondolásának egyetlen szempontja az volt, hogy abból kell gazdálkodni, ami a hűtőben van. Nem mondom, szerencsém is volt az előző nap zsákmányolt gyönyörű, zsenge medvehagymával, ami ropogósságával, zamatával fenségessé varázsolt egy finom, de önmagában nem különösebben izgalmas tölteléket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rozskenyérrel, fürtös paradicsommal, száraz vörösborral... muszáj kipróbálnotok!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

túrós-medvehagymás falatok, túrós-medvehagymás tekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk.
  2. A túrót, a sajtot, a tejszínt, a préselt fokhagymát és a fűszereket egy villa segítségével alaposan összedolgozzuk.
  3. 10 levél medvehagymát apróra vágunk és a túróhoz keverjük.
  4. A maradék levelek szárát levágjuk.
  5. A masszából kb. egy kávéskanálnyit a levél széles felére teszünk és feltekerjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 248
elküldve: 6
receptkönyvben: 253
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rikybaba
nemriky / rikybaba h, 2012-04-02 10:33

Megcsináltam picit máshogy és mindenkinek ízlett, köszönöm szépen! :)
(Roquefort sajt helyett natúr kenhető sajt, és több tejszínt tettem bele)

kisvirág
kisvirág p, 2012-03-30 18:51

Szerencsére sikerült a medvahagymát (gumóját) elültetni és minden évben gyönyörűen megterem a kertben csodaszép a virága (olyan mint a gyöngyvirágé). Nagyon finom salátákat tudok belőle készíteni nem beszélve hogy a levesekbe is előszeretettel használom. Sokat túrázunk és volt abban is élményem hogy hatalmas (egy mezőt beboritó medvehagymás) terület esett túránk közben és az a finom u.n. fokhagymaillat valami csodálatosan szép és finom illatú volt. Nagyon egészséges ajánlom mindenkinek előszeretettel.

220