Olasz Gasztronómiai Világhét, ahol az olasz ételek és bolygónk védelme együtt járnak

2022. november 14-20. között kerül megrendezésre a VII. Olasz Gasztronómiai Világhét, mely során a hazai olasz intézmények sok-sok izgalmas program keretében népszerűsítik az olasz konyhát, recepteket és gasztronómiát.

A november 14-20. között megrendezésre kerülő VII. Olasz Gasztronómiai Világhét idei mottója: 

Közösség, fenntarthatóság és innováció: az olasz konyha alapanyagai az emberek egészségéért és bolygónk védelméért"

A budapesti Olasz Külkereskedelmi Intézet a rendezvény alkalmából hagyományos és egészségtudatos, mentes olasz desszertek bemutatójával készül Angelo Gala cukrászmesterrel és a Magyar Cukrász Ipartestülettel együtt, kétnapos cukrásztanfolyam keretében.

Angelo Gala cukrászmester két receptjét a Nosalty receptvideóin keresztül tekinthetik majd meg az érdeklődők, ezen felül pedig három Budapesten élő olasz séf és cukrász is bemutat majd egy-egy desszertet.

A programsorozat keretein belül kilenc olasz tematikájú étterem várja az érdeklődőket speciális menüsorral.

Az Olasz Nagykövetség, az Olasz Külkereskedelmi Intézet és az Olasz Kultúrintézet izgalmas digitális programkínálattal készül az eseményre, amely itt lesz megtekinthető.

Olasz Gasztronómiai Világhéthez kapcsolódó, kifejezetten erre az alkalomra készített várnivalók:

  • Magyarországi olasz éttermek menükínálata
  • az Università delle Scienze Gastronomiche di Pollenzo (UNISG) videói egy-egy olasz tartomány jellemző konyhai alapanyagát és felhasználási lehetőségeit mutatják be. Minden film receptvideóval zárul, így otthon is kísérletezhetünk.
  • az Associazione Slow Food „Az étel hősei" címmel készített kisfilmjei olyan emberek életébe és munkájába enged betekintést, akik saját kezükkel művelik a földet, gondozzák az állatokat. Ismerjük meg közelről az olasz gazdákat!

+ tipp: az Olasz Kultúrintézet november 15-én este mutatja be a firenzei nagybani piacról készült dokumentumfilmet, melyet toszkán gasztronómiai különlegességek kóstolója követ.    

Olasz desszertbemutató Angelo Gala cukrászmesterrel

Angelo Gala családja évtizedes cukrászati hagyományokkal rendelkezik, mely anyai nagyszüleivel kezdődött az 1900-as évek elején, és apjával, a nagy Giovanni Gala cukrászmesterrel folytatódott, akit egész Európában elismertek, többek közt a svéd király is.

Angelo Gala

Apja nyomdokaiba lépve Angelo Gala fiatalkorában széleskörű cukrászati tapasztalatra tett szert a neves nápolyi Pasticceria Calise in Ischia és a Pasticceria Minicucci cukrászatoknál. Ezután visszatért apja családi vállalkozásába, ahol több mint 10 évig tevékenykedett.

1992-ben Cento di Ferrara-ban kezdett dolgozni, a Grand Hotel Bologna di Pieve di Cento szállodában. Ebben az időszakban nevezett több olasz és nemzetközi versenyen, hogy fantasztikus eredményekkel, nem egy aranyéremmel térhessen haza.

Világszerte tart különböző szintű szakmai képzéseket cukrászoknak, emellett a Nemzetközi Cukrászati, Fagylalt és Csokoládé Szövetség elnökségi tagja.

Még több információt az Olasz Gasztronómiai Hétről itt találtok!

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek