A hét szakácsa – Receptműves

Saját bevallása szerint nem volt mindig konyhatündér, mára mégis sokaknak segít, hogyan lehet karrier és család mellett gyorsan egészségeset főzni, úgy, hogy még kreativitásunkat is kiéljük!

Minden kezdet nehéz

Nem estünk első látásra szerelembe a gasztronómia és én, mára azonban már jóval többet jelent számomra, mint hobby. A kapcsolatunk közel sem kislány koromban kezdődött, hanem feleségként, lassan 15 éve. Kezdetben csak méregettük egymást és bizony többször előfordult, hogy a szemetesnek készült az étel. Ahogy teltek az évek és ezzel együtt több lett az elkészített fogások száma, egyre magabiztosabban ragadtam fakanalat és észrevétlenül elkezdtük megszeretni egymást.

Felszabadító főzés a mindennapi rohanásban

A tudatos táplálkozás kezdete egy korábbi feladatomnak köszönhető, amikor néhány éven keresztül, a hét minden munkanapján, 1012 órát dolgoztam és a hétvégék jelentős részét is a monitor előtt töltöttem. Ráadásul két város között ingáztam hetente kétszer, így egyre inkább teherré vált a háztartás. Ezzel egyenes arányban csak a lelkiismeret-furdalásom nőtt, amiatt, amit az asztalra teszek. Túlélésként elkezdtem gyorsan és egyre nyitottabban az alapanyagok minőségére egészségesebben elkészíthető recepteket kitalálni. Azt tapasztaltam magamon, hogy mivel a főzés kapkodás nélkül sem igényelt nagyon sok időt, egyre inkább vártam, hogy kicsit kikapcsolódhassak, kiéljem a kreativitásomat, ráadásul finomat és jót együnk. Időközben azt is észrevettem, hogy több, ez irányú impulzus érkezik hozzám, ételallergiások, kisgyermeket nevelők, elfoglalt feleségek kértek tanácsot, ötleteket a főzéssel kapcsolatosan és többször elhangzott: miért nem írod le?

Hobbyból hivatássá

Így született meg a Receptműves gasztroblog, melyben legnagyobb kritikusom és segítőm a férjem, akivel ma már gyakran együtt kísérletezzük ki, fejlesztgetjük a receptjeinket. Hisszük, hogy a konyhában örömmel és vidáman is el lehet tölteni az időt, úgy, hogy a végeredmény egy jól sikerült étel vagy menü legyen, ami nem utolsósorban még egészséges is. Sokat kísérletezünk annak érdekében, hogy a receptjeink ezen törekvéseinket tükrözzék és mindenkit arra buzdítunk, hogy ne ragaszkodjon feltétlenül a leírtakhoz, hanem bátran tegye bele egyéniségét és ízlésének megfelelően fejlessze azokat, mert az ételek 50 százalékát adja a recept, a másik fele a szeretet, odafigyelés, kreativitás és öröm energiája. Ebből csak jó sülhet (főhet) ki...

Főként húsmentes ételeket készítünk, kiemelt figyelmet fordítva az alapanyagok élettani hatásaira. A tudatosság számunkra arról szól, hogy átgondoltan, a környezetünkre is figyelve alakítjuk ki és éljük az életünket – ami természetesen az étkezési kultúránkra is hat.

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Receptműves blogja >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek