A hét szakácsa – Receptműves

Saját bevallása szerint nem volt mindig konyhatündér, mára mégis sokaknak segít, hogyan lehet karrier és család mellett gyorsan egészségeset főzni, úgy, hogy még kreativitásunkat is kiéljük!

Minden kezdet nehéz

Nem estünk első látásra szerelembe a gasztronómia és én, mára azonban már jóval többet jelent számomra, mint hobby. A kapcsolatunk közel sem kislány koromban kezdődött, hanem feleségként, lassan 15 éve. Kezdetben csak méregettük egymást és bizony többször előfordult, hogy a szemetesnek készült az étel. Ahogy teltek az évek és ezzel együtt több lett az elkészített fogások száma, egyre magabiztosabban ragadtam fakanalat és észrevétlenül elkezdtük megszeretni egymást.

Felszabadító főzés a mindennapi rohanásban

A tudatos táplálkozás kezdete egy korábbi feladatomnak köszönhető, amikor néhány éven keresztül, a hét minden munkanapján, 1012 órát dolgoztam és a hétvégék jelentős részét is a monitor előtt töltöttem. Ráadásul két város között ingáztam hetente kétszer, így egyre inkább teherré vált a háztartás. Ezzel egyenes arányban csak a lelkiismeret-furdalásom nőtt, amiatt, amit az asztalra teszek. Túlélésként elkezdtem gyorsan és egyre nyitottabban az alapanyagok minőségére egészségesebben elkészíthető recepteket kitalálni. Azt tapasztaltam magamon, hogy mivel a főzés kapkodás nélkül sem igényelt nagyon sok időt, egyre inkább vártam, hogy kicsit kikapcsolódhassak, kiéljem a kreativitásomat, ráadásul finomat és jót együnk. Időközben azt is észrevettem, hogy több, ez irányú impulzus érkezik hozzám, ételallergiások, kisgyermeket nevelők, elfoglalt feleségek kértek tanácsot, ötleteket a főzéssel kapcsolatosan és többször elhangzott: miért nem írod le?

Hobbyból hivatássá

Így született meg a Receptműves gasztroblog, melyben legnagyobb kritikusom és segítőm a férjem, akivel ma már gyakran együtt kísérletezzük ki, fejlesztgetjük a receptjeinket. Hisszük, hogy a konyhában örömmel és vidáman is el lehet tölteni az időt, úgy, hogy a végeredmény egy jól sikerült étel vagy menü legyen, ami nem utolsósorban még egészséges is. Sokat kísérletezünk annak érdekében, hogy a receptjeink ezen törekvéseinket tükrözzék és mindenkit arra buzdítunk, hogy ne ragaszkodjon feltétlenül a leírtakhoz, hanem bátran tegye bele egyéniségét és ízlésének megfelelően fejlessze azokat, mert az ételek 50 százalékát adja a recept, a másik fele a szeretet, odafigyelés, kreativitás és öröm energiája. Ebből csak jó sülhet (főhet) ki...

Főként húsmentes ételeket készítünk, kiemelt figyelmet fordítva az alapanyagok élettani hatásaira. A tudatosság számunkra arról szól, hogy átgondoltan, a környezetünkre is figyelve alakítjuk ki és éljük az életünket – ami természetesen az étkezési kultúránkra is hat.

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Receptműves blogja >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Nosalty

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!