A hét szakácsa, Pussycat

A hét szakácsa ezúttal Pussycat, aki másodszor is kiérdemelte ezt a címet - ígérete szerint hamarosan új lendülettel küldi a NoSaltyra receptjeit! 

Rozsos-vadkovászos focaccia kenyér

Nehezen tudom elhinni, hogy másodszor is ki lettem lettem emelve a NoSaltyn A hét szakácsa címre, hiszen az elmúlt három hónapban sajnos nem tudtam sokat foglalkozni a szeretett hobbimmal, mert kétszeri költözködés miatt mellőznöm kellett a konyhámat. Máskülönben pedig nálam sokkal népszerűbb szakácsok vannak az oldalon, akit szinten kiérdemelnék a kényeztetést.

Fonott kalács Pussycat konyhájából

A story-ja ennek csak annyi, hogy én legtöbbször akkor készítem el ezt a kalácsot, amikor egy bizonyos csirkéből készült receptemmel szeretnék tündökölni, és örömet szerezni a ...

Mamikánk nyári levese

Ezt a levest akkor szokta főzni az én drága jó Anyósom, amikor kifőtt tészta volt a második fogás. Amikor a leves elkészült és a tészta is megfőtt, beletett kb. 2-3 merítőkanálra ...

Káposztás táska vagy rolád

Nagyon szeretjük a káposztával készített édességeket. Most itt éppen olcsó a káposzta, és a piacon vettem egy nagy fej káposztát. Kicsit sok is lett a megdinsztelt káposztából, ...

Véleményem szerint, ha igazán jót és jól akarunk főzni, ahhoz nagy szeretetre és nyugalomra van szükség, ami most be is bizonyosodott nálam. Idegen konyhában, idegen felszereléssel és egyáltalán nem nyugodt körülmények között semmi sem úgy sikerült, mint azelőtt.

Tonhalas-feta sajtos pite

Ez saját recept, miután a tonhalas tésztát is nagyon szeretjük, és a szalonnás-sajtot pitét is, így én kikísérleteztem a kettőből ezt a fincsi pitét. Már sokszor megsütöttem. ...

Aranygaluska Pussycat konyhájából

Nagyon szeretjük, rengetegszer megsütöttem már, szerintem a legegyszerűbb kelt tészta és aranygaluska recept. Én nem teszem deszkára, nem szaggatom ki pogácsaszaggatóval, de viszont ...

A főzés szeretete ötven évvel ezelőtt elkezdődött nálam, amikor férjhez mentem. Azóta is mindig a kedvenc időtöltéseimhez tartozik. Szeretem előre megtervezni minden napra, szinte minden este azzal alszom el, hogy a holnapi ebédet tervezem.

Pussycat

Mivel már harminc éve Ausztráliában élek, így az itteni főzési szokásokat is elsajátítottam. Ausztráliában nagyon sokféle nemzetiség él, és az ismerőseim között is akad kínai, vietnami, olasz stb. származású barát, így egymástól is tanulhatunk. Nem beszélve az eredeti ausztrálokról, akiknek receptjeiből sokat elkészítettem már. Ők pedig nagyon szeretik a csirkepaprikást és a paprikás krumplit.

Hamarosan megint a saját konyhámban fogok főzicskézni a családomnak, amit már igazán nagyon várok, és azt hiszem, hogy a NoSaltyra is újra nagy lendülettel fogom a receptjeimet feltölteni.

Köszönöm a megtiszteltetést!

Legújabb receptek

Gesztenyekrémes keksztekercs

Keksztekercs, kókusztekercs, kókuszgolyó - mind hasonló téma, mégis mindegyik egy kicsit más. Most a keksztekercs gesztenyekrémmel és kókusszal elegyedik. Mi ezt a kombót is imádjuk.:) ...

Turbolyás varenyiki

A varenyiki nagy kedvencem. Darált hússal, húsos szalonnás burgonyával szoktam tölteni. Most a kapor helyett a saját kertemből való turbolyával készítettem el, nem utoljára. Keverhető a ...

Címlapról ajánljuk

Ezeket a netes naptejpraktikákat nehogy kipróbáld, mert veszélyesek

Az internet tele van házi praktikákkal és receptekkel, hogyan védheted meg bőrödet az UV sugárzástól, és bár a természetes anyagokról azt gondolhatnád, hogy ártalmatlanok, valójában rendkívül veszélyes lehet ezek alkalmazása. Nem, a kókuszolaj és a répalé nem véd meg a napsugaraktól, sőt, leégéshez vagy akár bőrrákhoz is vezethetnek.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...