A hét szakácsa: eztettem

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, a neve: eztettem!

eztettem

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy kiskoromtól kezdve olthatatlan vágyat éreztem, hogy a konyhai munkákban segédkezzek: a menzán nőttem fel, és teljesen elégedett is voltam ezzel.

A főiskolás éveim alatt is találtam sokkal jobb helyeket a konyhánál, de akkoriban váltam profi smack-készítővé.

Aztán egyszer csak ott álltam Amszterdamban az Albert Cuyp piacon – na, akkor kezdődött. Abban az időben indult a gasztroblog-korszak Magyarországon, Chili&Vaníliával, aki akkor még Brüsszelből írt és olyan dolgokból főzött, amiket nem volt kihívás beszerezni Amszterdamban. Én be is szereztem és főztem.

Amszterdam után volt két nagyobb Ázsia-túrám – ez volt a második fontos esemény az eztettem-univerzum kialakulása szempontjából: rányitotta a szememet a nemzeti konyhákra, nemcsak az ázsiaiakra, hanem nagyon sok másra is.

A harmadik mérföldkő egy külföldi munkavállalás volt: nem az enyém, hanem a férjemé – ekkor indult el a blog világhódító útjára. Én ugyanis akkor még maradtam Magyarországon, és kellett valami olyan elfoglaltság, amivel sok időt el tudok tölteni. Ez lett a írás-főzés-fényképezés trió.

Fahéjas sült banán jégkrém

Különösebb sztori nincs, volt másfél kiló banánom, ami elkészítés híján az enyészeté lett volna. De találtam egy jobb megoldást.:) A fagyigép nélküli megoldás kissé lassú - ...

Kéksajtos kenyérpuding

Ez egy elképesztően nagy őszi kalóriabomba, de annyira jó, hogy az ember hajlamos megfeldkezni arról a 8000 kalóriáról, amit nagy hirtelen magába töm.

A blog már másfél éve működik, azóta az összes, a blog előtt normális barátom rendszeresen ropival lát vendégül, mondván, hogy nem akarja beégetni magát előttem. Pedig nem vagyok egy innovatív szakácsnő: szakácskönyvből főzök, elég jelentős hibaszázalékkal, de szeretem csinálni, a fényképezés pedig csodákra képes még egy teljesen lapos piskóta esetében is.

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...