A hét szakácsa: eztettem

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, a neve: eztettem!

eztettem

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy kiskoromtól kezdve olthatatlan vágyat éreztem, hogy a konyhai munkákban segédkezzek: a menzán nőttem fel, és teljesen elégedett is voltam ezzel.

A főiskolás éveim alatt is találtam sokkal jobb helyeket a konyhánál, de akkoriban váltam profi smack-készítővé.

Aztán egyszer csak ott álltam Amszterdamban az Albert Cuyp piacon – na, akkor kezdődött. Abban az időben indult a gasztroblog-korszak Magyarországon, Chili&Vaníliával, aki akkor még Brüsszelből írt és olyan dolgokból főzött, amiket nem volt kihívás beszerezni Amszterdamban. Én be is szereztem és főztem.

Amszterdam után volt két nagyobb Ázsia-túrám – ez volt a második fontos esemény az eztettem-univerzum kialakulása szempontjából: rányitotta a szememet a nemzeti konyhákra, nemcsak az ázsiaiakra, hanem nagyon sok másra is.

A harmadik mérföldkő egy külföldi munkavállalás volt: nem az enyém, hanem a férjemé – ekkor indult el a blog világhódító útjára. Én ugyanis akkor még maradtam Magyarországon, és kellett valami olyan elfoglaltság, amivel sok időt el tudok tölteni. Ez lett a írás-főzés-fényképezés trió.

A blog már másfél éve működik, azóta az összes, a blog előtt normális barátom rendszeresen ropival lát vendégül, mondván, hogy nem akarja beégetni magát előttem. Pedig nem vagyok egy innovatív szakácsnő: szakácskönyvből főzök, elég jelentős hibaszázalékkal, de szeretem csinálni, a fényképezés pedig csodákra képes még egy teljesen lapos piskóta esetében is.

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Már régebben is nézegettem a receptjeidet, nagyon tetszenek... :)

eztettem

ne csak nézegetni, f?zni is tessen :)

Törölt felhasználó

A blogja is nagyon jó, a stílusa nekem nagyon bejön :) Gratulálok a hét szakácsa címhez :)

eztettem

köszönöm :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.