A hét szakácsa, Csutak Enikő

Változatos konyhai repertoárjával lett kedvencünk Csutak Enikő, így A hét szakácsa cím most őt illeti!

Gesztenyekrémleves kardamonnal

Amióta az eszem tudom, imádtam finomakat enni, és a konyhában téblábolni. Még mindig emlékszem az első levesemre, amit egyedül készítettem el, és a konyha földjén landolt, mert nagyobb volt a fazék, mint én, és amint le kellett venni a tűzhelyről, megemeltem, és ki is esett a kezemből.

Csutak Enikő

Nem hagytam abba azután sem a próbálkozást. A következő levesem 12 évesen a zöldpaszuly leves volt. Hát, bizony egy jó darabig csak paszulylevest tudtam főzni, ameddig meg nem untam, és elkezdtem ismerkedni a fűszerekkel. Kisvártatva örök, hűséges szerelmet ígértem nekik. Mára a főzés-sütés kikapcsolódást jelent számomra, és nem utolsó sorban a kreativitásomat is 'belefőzhetem' az eledelekbe..

Málé borban fürdőző körtelegyezővel

Úgy gondolom, nem csak a festészet vagy a szobrászat tekinthető művészetnek. Egy ínycsiklandó, színben, ízben és formában is vonzó ételt alkotni igazi kihívás, művészet. Főleg, ha magunk alkotjuk az ízek harmóniáját. Mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy kóstoljon bele az ételkészítés művészetébe, és engedje, hogy magával ragadja! A többi az jön magától.

Még több recept Enikőtől

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek