A hét szakácsa, Csutak Enikő

Változatos konyhai repertoárjával lett kedvencünk Csutak Enikő, így A hét szakácsa cím most őt illeti!

Gesztenyekrémleves kardamonnal

Amióta az eszem tudom, imádtam finomakat enni, és a konyhában téblábolni. Még mindig emlékszem az első levesemre, amit egyedül készítettem el, és a konyha földjén landolt, mert nagyobb volt a fazék, mint én, és amint le kellett venni a tűzhelyről, megemeltem, és ki is esett a kezemből.

Csutak Enikő

Nem hagytam abba azután sem a próbálkozást. A következő levesem 12 évesen a zöldpaszuly leves volt. Hát, bizony egy jó darabig csak paszulylevest tudtam főzni, ameddig meg nem untam, és elkezdtem ismerkedni a fűszerekkel. Kisvártatva örök, hűséges szerelmet ígértem nekik. Mára a főzés-sütés kikapcsolódást jelent számomra, és nem utolsó sorban a kreativitásomat is 'belefőzhetem' az eledelekbe..

Málé borban fürdőző körtelegyezővel

Úgy gondolom, nem csak a festészet vagy a szobrászat tekinthető művészetnek. Egy ínycsiklandó, színben, ízben és formában is vonzó ételt alkotni igazi kihívás, művészet. Főleg, ha magunk alkotjuk az ízek harmóniáját. Mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy kóstoljon bele az ételkészítés művészetébe, és engedje, hogy magával ragadja! A többi az jön magától.

Még több recept Enikőtől

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hozzászólások (4)

Évi néni

Kedves Enik?! Gratulálok a méltán elért címedhez. Tetszik, hogy a lényeget írod, na és az ételeid fantasztikusak, Köszönet érte. Már most látom, hogy ki fogom próbálni ?ket. Üdvözlettel: Évi néni

Csutak Enikő

Kedves Éva! Nagyon szépen köszönöm a bátorító, bíztató szavakat! Én is csak gratulálni tudok, ami a sok, ínycsiklandó recepted illeti! Sok finomságot kívánok, Enik?

Boribon

Az a gesztenyekremleves csodasnak tunik es a kep is az. Egyszer meg tartok vele egy foprobat karacsony elott..:-)

Csutak Enikő

Kedves Boribon! Örülök, hogy felkeltette érdekl?désed a getsztenyekrémlevesem. Mindenképp megér egy próbát! Nekem meg nagyon tetszik az ars poeticad, ami a f?zést illeti, így minden bizonnyal én is ki fogom próbálni recepjeidet. Egy gyönyör?, színekben és ízben pompázó ?szt kívánok neked! Enik?

Marti48

Kedves Enikö! Szeretettel gratulalok tovabbi sikereket kivanva, Marti

Csutak Enikő

Köszönöm szépen Márti! Neked is minden szépet, jót és finomat kívánok! Enik?

Törölt felhasználó

Kedves Enik?! Gratulálni szeretnék és további sok sikert kivánni! Noémi Nagy :)

Csutak Enikő

Nagyon köszönöm, drága! : )

Címlapról ajánljuk

További cikkek