A hét szakácsa, Csutak Enikő

Változatos konyhai repertoárjával lett kedvencünk Csutak Enikő, így A hét szakácsa cím most őt illeti!

Gesztenyekrémleves kardamonnal

Amióta az eszem tudom, imádtam finomakat enni, és a konyhában téblábolni. Még mindig emlékszem az első levesemre, amit egyedül készítettem el, és a konyha földjén landolt, mert nagyobb volt a fazék, mint én, és amint le kellett venni a tűzhelyről, megemeltem, és ki is esett a kezemből.

Csutak Enikő

Nem hagytam abba azután sem a próbálkozást. A következő levesem 12 évesen a zöldpaszuly leves volt. Hát, bizony egy jó darabig csak paszulylevest tudtam főzni, ameddig meg nem untam, és elkezdtem ismerkedni a fűszerekkel. Kisvártatva örök, hűséges szerelmet ígértem nekik. Mára a főzés-sütés kikapcsolódást jelent számomra, és nem utolsó sorban a kreativitásomat is 'belefőzhetem' az eledelekbe..

Málé borban fürdőző körtelegyezővel

Úgy gondolom, nem csak a festészet vagy a szobrászat tekinthető művészetnek. Egy ínycsiklandó, színben, ízben és formában is vonzó ételt alkotni igazi kihívás, művészet. Főleg, ha magunk alkotjuk az ízek harmóniáját. Mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy kóstoljon bele az ételkészítés művészetébe, és engedje, hogy magával ragadja! A többi az jön magától.

Még több recept Enikőtől

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek