Bebizonyítottuk, hogy nem kell félni a haltejtől, fantasztikus ételekkel ünnepeltük a mexikói cinco de mayot

A múlt hetünk is nagyon izgalmas volt: csodás fűszereket mutattunk nektek, amikkel még finomabb lesz a csirkemell, utánajártunk, hogyan élték meg az éttermek az újranyitást, és elindult új sorozatunk, melynek címe: Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével.

  1. 4+1 ételízesítő, amiről nem is gondolnád, milyen jól illik a csirkemellhez
    1.

    4+1 ételízesítő, amiről nem is gondolnád, milyen jól illik a csirkemellhez

    A csirkemell a húsevők konyháinak talán leggyakoribb vendége, de a sónál és borsnál, esetleg mustárnál, fokhagymánál sokan nem látunk tovább, ha ízesítenénk. Ajánlunk 5 alapanyagot, amire lehet, nem is gondoltál eddig.

  2. Ne ijedj meg a haltejtől, sokkal finomabb, mint hinnéd: medvehagymával pirítottuk meg
    2.

    Ne ijedj meg a haltejtől, sokkal finomabb, mint hinnéd: medvehagymával pirítottuk meg

    A gasztronómia világában néha a legfurcsább, legkevésbé kívánatos dolgok számítanak különlegességnek. Így van ez a haltejjel is, ami elsőre ugyan visszataszítónak tűnhet, azonban ha jobban megismerjük, még a kedvenc halételünk is lehet.

  3. Tostada, horchata, flan: autentikus mexikói ízeket hoztunk cinco de mayo alkalmából
    3.

    Tostada, horchata, flan: autentikus mexikói ízeket hoztunk cinco de mayo alkalmából

    Mariachi-zene, néptánc, felvonulás, evés-ivás – május ötödikét igazi, hangulatos utcai csinnadratta övezi. Igaz, nem Mexikóban, hanem az Egyesült Államokban.

  4. Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb EPERKRÉMLEVES
    4.

    Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb EPERKRÉMLEVES

    A tavasz egyik legnépszerűbb gyümölcse az eper, amiből nemcsak isteni süteményeket, de frissítő levest is készíthetünk. Mutatjuk a tökéletes receptet hozzá!

  5. Hogyan tovább? – Így élték meg a féléves zárást és az újranyitást a vendéglátósok – VIDEÓ
    5.

    Hogyan tovább? – Így élték meg a féléves zárást és az újranyitást a vendéglátósok – VIDEÓ

    Csaknem féléves zárás után újra kinyithattak az éttermek, április utolsó hétvégéjén pedig valóságos tömegek rohamozták meg a kitelepült vendéglátóhelyek teraszait. Az elmúlt fél év viszontagságairól, a nyitásra való felkészülésről és a vendéglátóipar pandémia utáni életéről kérdeztünk szakmabelieket Hogyan tovább? - című sorozatunk legújabb részében.

  6. Az orgona nemcsak szép, de finom is: lekvár, ecet és tea is lehet belőle
    6.

    Az orgona nemcsak szép, de finom is: lekvár, ecet és tea is lehet belőle

    A május gyönyörűen lila virágát, az orgonát behozhatjuk a konyhába, ráadásul nem csak vázában. Süthetünk és főzhetünk vele, nézzük, mi mindenre képes.

  7. Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 1. fejezet: a SÓ
    7.

    Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 1. fejezet: a SÓ

    Só, zsiradék, sav, hő – négy elem, amelynek csodás ízeket és mennyei lakomákat köszönhetünk. A négy elem önmagában is csodás eszköz a konyhában, de ha megtanuljuk ötvözni a köréjük fonódó tudományokat, akkor válhatunk átlagosból igazán nagyszerű szakácsokká. Inspirációként Samin Nosrat könyve szolgált, amelyen egy négyrészes cikksorozat keretében elmélkedünk. Kezdjük a sóval!

  8. Vissza az alapokhoz: a pár összetevős vinaigrette, amivel minden salátát feldobhatsz
    8.

    Vissza az alapokhoz: a pár összetevős vinaigrette, amivel minden salátát feldobhatsz

    Egy olyan vinaigrette receptjét hoztuk el, amit könnyű elkészíteni, mégis biztosan le fogod vele nyűgözni a vendégeidet! A kudarc teljesen kizárt.

  9. Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2. fejezet: a ZSIRADÉK
    9.

    Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2. fejezet: a ZSIRADÉK

    Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

  10. 5 tuti módszer piték elősütéséhez: lássuk, melyik a befutó
    10.

    5 tuti módszer piték elősütéséhez: lássuk, melyik a befutó

    Minden pite alapját egy tészta képezi, amit többféle módon megsüthetünk, különböző eredménnyel. A leggyakrabban használt módszereket gyűjtöttük most össze, lássuk, melyik a legjobb!

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.