Gyümölcstorta: meglepetés a nyárban

A nyár tálcán kínálja a finomabbnál finomabb gyümölcsöket, süthetjük a gyümölcstortákat. Ezerféleképpen variálhatjuk, és nagyon gyorsan kész van! Neked melyik a kedvenced?

Nyáron még az is előszeretettel áll neki gyümölcstortákat gyártani, aki egyébként nem nagyon sürög-forog a konyha körül. Jó minőségű tejszínnel, piskótával, joghurttal és friss gyümölcsökkel nem véthetünk hibát, lássuk, hogyan alkothatunk frissítő gyümölcstortákat!

A sütés nélküli kedvenc

A joghurttorták általában osztatlan sikert aratnak a kóstoló közönség soraiban. A tejszín és a zselatin szinte kihagyhatatlan összetevő az ilyen tortafajták esetében (bár vannak, akik ezek nélkül készítik), ezeket dúsíthatjuk ízlésünknek megfelelő gyümölcsökkel, az pedig szintén rajtunk múlik, hogy kombináljuk-e valamilyen tésztával a megdermedt joghurtkrémet vagy önmagában tálaljuk. Fontos tudni, hogy minimum három-négy óra hűtést igényel a torta, illetve ügyeljünk a zselatinra, nehogy túlforraljuk!

Joghurttorta receptek itt >>

Nagy népszerűségre számíthatnak a pudingos gyümölcstorták, melyeket piskótatésztára öntve, sok-sok gyümölcsdarabbal a tetején készíthetünk, van ahol gyümölcskocsonya kerül a tetejére. A krémet akár kekszmorzsás alapra is helyezhetjük, ebben az esetben a darált háztartási kekszből jó huszonöt, vajból tíz-tizenkét dekával számoljunk a kívánt állag eléréséhez, valamint a hűtési időről itt se feledkezzünk meg. Nyáron is nagy kedvenc a mascarpone alappal készült sajttorta.

További gyümölcstorta receptek itt >>

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek