r
Nosalty Logó

Epres joghurttorta Lolli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lolli
Epres joghurttorta Lolli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 407 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 258 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 407 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először az alapot készítjük el. Olvasszuk meg a margarint, és öntsük a cukros darált kekszhez. Akkor jó az állaga ennek a kekszes alapnak, ha a markunkba veszünk egy adagot és jól összenyomjuk, akkor nem hullik szét, hanem egyben marad. Ha ezzel megvolnánk, akkor nyomkodjuk bele egy kapcsos tortaformába úgy, hogy az oldalára is jusson. (Nekem 22 cm átmérőjű van otthon, de a 24 cmátmérőjűhöz is elég lesz szerintem ez a mennyiségű kekszmorzsa.)
  2. Tegyük sütőbe az alapot és süssük addig, amíg egy kis színt kap. Majd tegyük félre kihűlni.
  3. A krémnek valóhoz verjük fel a tejszínhabot. (Nem tudom a Hulala cukrozott -e, de ez a Meggle cukrászhab édes volt, úgyhogy én nem raktam emiatt cukrot a krémbe.)
  4. A tejszínhabhoz keverjük hozzá az epres joghurtot, és az eperdarabokat. (Habár tettem zselatint a krémbe, olyan beton kemény lesz ez a Meggle tejszín, hogy szerintem anélkül is teljesen jó tartása van.)
  5. Töltsük be a krémet a kihűlt tortalapba, és díszítsük sok-sok eperrel. Még pluszba le lehet önteni tortazselével, akkor még szebb lesz (de nekem már nem volt kedvem hozzá).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26127
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

A tapasztalat az lett ezzel a sütivel kapcsolatban, hogy másnapra puhább lett ez a kekszmorzsa, és sokkal-sokkal finomabb lett. :) Tehát várjatok vele egy kicsit, amíg összeérik! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom nyaggatott már, hogy neki joghurttortát csináljak. Ezt sikerült összehozni. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Lolli,nagyon tetszik a tortád,azt hiszem a hétvégén megcsinálom :) Nálad mit jelent a nagy pohár joghurt? 250ml? Majd jelentkezek és megírom milyen lett... Addig is üdv momari :)

Lolli

Szia Momari! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Háát ?szintén szólva nem figyeltem, hogy hány ml a joghurtos doboz, de sztem kb mindegyik márkába nagyjából ugyan annyi ml a nagy poharas gyümölcs joghurt. Kínácsian várom a beszámolódat! :) Üdv, Lolli

Országh Kitti

Szia Lolli! Érdekelne, hogy kb. hány percig sütötted az alapot? Köszönöm, Kitti

Lolli

Szia Kitti! Szerintem én túlsütöttem az enyémet, uh kb 10 perc elég neki. Üdv, Lolli

Törölt felhasználó

Szia Lolli! Most állok neki a tortának....:) Üdv Momari

Törölt felhasználó

Szia Lolli! Megcsináltam nagyon finom lett. Igaz én 26 cm-es formába sütöttem,így ugye megnövekedett a joghurt és a tejszín mennyisége,persze munka közben jöttem erre rá (rohanás a boltba)...:) Lenne egy kérdésem: most reggel szedtem le a tortaforma szélét és úgy mond nedves a torta. Sajnos ez nálam már nem egyszer fordult el? :( Lehet nem kellett volna egész reggelig a tortaformában hagynom???? Ha tudsz erre valami megoldást nekem, nagyon örülnék! :) Üdv és szép hétvégét kívánok neked, Momari

Lolli

Szia Momari! Nem tudom mi lehetett a probléma.. olyan mintha elázott volna a kekszréteg? Valószín?leg nagyon elmértem ezt a dolgot, hogy a 26-oshoz is elegend? ez az alapanyag és amiatt vékonyabb is lett a kekszes alap, mint az én sütimnél és lehet, hogy ezért ázott el :(. Sajnálom! Az, hogy benne hagytad biztos, hogy nem ártott neki, mert nekünk nem fogyott el aznap a süti és úgy tettem be a h?t?be, hogy visszatettem a tortaforma oldalát is és másnap is jó volt. Tortazselét tettél bele vagy azt kihagytad? Mert lehet, hogy emiatt lett lágyabb a krém és akkor kiveszem a receptb?l, hogy nem biztos, hogy szükség van a zselére. Remélem azért az íze finom! :) Üdv, Lolli

Törölt felhasználó

Szia Lolli,azt elfelejtettem írni,hogy én 40 dkg kekszet fogtam...tehát ez nem lehetett a baj... Oetker zselatint raktam bele... Az íze,ahogy már írtam nagyon finom volt,nem gond majd most kanállal esszük meg a maradékot...:)) Üdv Momari

Törölt felhasználó

Szia! Énis megcsináltam, s nagyon finom lett:) (köszönöm a receptet) én annyit változtattam rajta - féltem, hogy nem lehet szépen szeletelni - hogy ikeás szilikonos muffin formába el?ször megsütöttem 12 alapot, s azokat töltöttem meg, kimaradt egy kis tölt?anyag, így kb. mág 3-5 alapba is jutott volna momari: én a 450ml-es könny?-és finom joghurtot választottam, de kellett is a tejszínhabhoz annyi mennyiség sztem

Lolli

Szia Szilvi! Nagyon örülök, hogy ízlett és hogy beszámolót is írtál nekem! :) Az recept leírásában ezek szerint tévedtem! Bevallom ?szintén tök magamtól csináltam az egészet és csak utólag sakkoztam ki, hogy kb mib?l mennyi hozzávalót használtam el. Uh el?re és utólag is elnézést kérek, ha valaki több joghurtot gondol bele vagy több tejszínhabot! Sztem a kekszalap az elég, de a krém akkor ezek szerint nem. :( Szép napot és köszönöm a hozzászólást! Üdv,Lolli

Lolli

A minap tovább gondoltam a sütit és akinek van kedve próbálja ki, hogy az epret amit a joghurtos krémbe szánna, botmixerrel és cukorral pépesítse össze. Szerintem így biztosan epresebb íze lesz a krémnek viszont akkor mindenképp kell majd bele a zselatin!

Tmea

Ez olyan guszta, hogy most rögtön beleharapnék! :-))

Lolli

finom is volt, próbáld ki! :) Most itt a málna szezon vagy a sárgabarack...sztem azokkal is fini lesz!

Törölt felhasználó

Szia! Ezt én sem értem,hogy mi az hogy kis pohár meg nagy pohár. Miért nincs odaírva a pontos mennyiség? Nálam a nagy tejföl a 800 g-os,míg másnak a 300 g is sok. Muszáj nagyon jól sikerülnie a sütimnek :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek