Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurttorta Lolli konyhájából

Epres joghurttorta Lolli konyhájából
Epres joghurttorta Lolli konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nyaggatott már, hogy neki joghurttortát csináljak. Ezt sikerült összehozni. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A tapasztalat az lett ezzel a sütivel kapcsolatban, hogy másnapra puhább lett ez a kekszmorzsa, és sokkal-sokkal finomabb lett. :) Tehát várjatok vele egy kicsit, amíg összeérik! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az alapot készítjük el. Olvasszuk meg a margarint, és öntsük a cukros darált kekszhez. Akkor jó az állaga ennek a kekszes alapnak, ha a markunkba veszünk egy adagot és jól összenyomjuk, akkor nem hullik szét, hanem egyben marad. Ha ezzel megvolnánk, akkor nyomkodjuk bele egy kapcsos tortaformába úgy, hogy az oldalára is jusson. (Nekem 22 cm átmérőjű van otthon, de a 24 cm átmérőjűhöz is elég lesz szerintem ez a mennyiségű kekszmorzsa.)
  2. Tegyük sütőbe az alapot és süssük addig, amíg egy kis színt kap. Majd tegyük félre kihűlni.
  3. A krémnek valóhoz verjük fel a tejszínhabot. (Nem tudom a Hulala cukrozott -e, de ez a Meggle cukrászhab édes volt, úgyhogy én nem raktam emiatt cukrot a krémbe.)
  4. A tejszínhabhoz keverjük hozzá az epres joghurtot, és az eperdarabokat. (Habár tettem zselatint a krémbe, olyan beton kemény lesz ez a Meggle tejszín, hogy szerintem anélkül is teljesen jó tartása van.)
  5. Töltsük be a krémet a kihűlt tortalapba, és díszítsük sok-sok eperrel. Még pluszba le lehet önteni tortazselével, akkor még szebb lesz (de nekem már nem volt kedvem hozzá). 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 513
elküldve: 11
receptkönyvben: 418
elkészítve: 4/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolli

Mióta szakács: 2012.02.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

joghurttorta, joghurttorta eperrel, tejszínes-epres joghurttorta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vinella
Vinella / Vinella Fri, 2013-01-25 13:48

Szia!

Ezt én sem értem,hogy mi az hogy kis pohár meg nagy pohár. Miért nincs odaírva a pontos mennyiség? Nálam a nagy tejföl a 800 g-os,míg másnak a 300 g is sok. Muszáj nagyon jól sikerülnie a sütimnek :)

Lolli
Lolli / Lolli Sat, 2012-07-07 20:52

finom is volt, próbáld ki! :) Most itt a málna szezon vagy a sárgabarack...sztem azokkal is fini lesz!

Lolli
Lolli / Lolli Tue, 2012-05-08 09:39

A minap tovább gondoltam a sütit és akinek van kedve próbálja ki, hogy az epret amit a joghurtos krémbe szánna, botmixerrel és cukorral pépesítse össze. Szerintem így biztosan epresebb íze lesz a krémnek viszont akkor mindenképp kell majd bele a zselatin!

SzilviH14
SzilviH14 Mon, 2012-05-07 21:47

Szia!
Énis megcsináltam, s nagyon finom lett:) (köszönöm a receptet) én annyit változtattam rajta - féltem, hogy nem lehet szépen szeletelni - hogy ikeás szilikonos muffin formába először megsütöttem 12 alapot, s azokat töltöttem meg, kimaradt egy kis töltőanyag, így kb. mág 3-5 alapba is jutott volna
momari: én a 450ml-es könnyű-és finom joghurtot választottam, de kellett is a tejszínhabhoz annyi mennyiség sztem

Lolli
Lolli / Lolli Tue, 2012-05-08 09:33

Szia Szilvi!
Nagyon örülök, hogy ízlett és hogy beszámolót is írtál nekem! :)
Az recept leírásában ezek szerint tévedtem! Bevallom őszintén tök magamtól csináltam az egészet és csak utólag sakkoztam ki, hogy kb miből mennyi hozzávalót használtam el.
Uh előre és utólag is elnézést kérek, ha valaki több joghurtot gondol bele vagy több tejszínhabot!
Sztem a kekszalap az elég, de a krém akkor ezek szerint nem. :(
Szép napot és köszönöm a hozzászólást!
Üdv,Lolli

momari
momari Sun, 2012-05-06 18:28

Szia Lolli,azt elfelejtettem írni,hogy én 40 dkg kekszet fogtam...tehát ez nem lehetett a baj...
Oetker zselatint raktam bele...
Az íze,ahogy már írtam nagyon finom volt,nem gond majd most kanállal esszük meg a maradékot...:))

Üdv
Momari

momari
momari Sun, 2012-05-06 09:20

Szia Lolli! Megcsináltam nagyon finom lett.
Igaz én 26 cm-es formába sütöttem,így ugye megnövekedett a joghurt és a tejszín mennyisége,persze munka közben jöttem erre rá (rohanás a boltba)...:)

Lenne egy kérdésem: most reggel szedtem le a tortaforma szélét és úgy mond nedves a torta.
Sajnos ez nálam már nem egyszer fordult elő :(
Lehet nem kellett volna egész reggelig a tortaformában hagynom????
Ha tudsz erre valami megoldást nekem, nagyon örülnék! :)

Üdv és szép hétvégét kívánok neked,
Momari

Lolli
Lolli / Lolli Sun, 2012-05-06 16:01

Szia Momari!
Nem tudom mi lehetett a probléma.. olyan mintha elázott volna a kekszréteg?
Valószínűleg nagyon elmértem ezt a dolgot, hogy a 26-oshoz is elegendő ez az alapanyag és amiatt vékonyabb is lett a kekszes alap, mint az én sütimnél és lehet, hogy ezért ázott el :(. Sajnálom!
Az, hogy benne hagytad biztos, hogy nem ártott neki, mert nekünk nem fogyott el aznap a süti és úgy tettem be a hűtőbe, hogy visszatettem a tortaforma oldalát is és másnap is jó volt.
Tortazselét tettél bele vagy azt kihagytad? Mert lehet, hogy emiatt lett lágyabb a krém és akkor kiveszem a receptből, hogy nem biztos, hogy szükség van a zselére.
Remélem azért az íze finom! :)
Üdv,
Lolli

momari
momari Sat, 2012-05-05 14:44

Szia Lolli!
Most állok neki a tortának....:)
Üdv
Momari

Lolli
Lolli / Lolli Fri, 2012-05-04 09:58

Szia Kitti!
Szerintem én túlsütöttem az enyémet, uh kb 10 perc elég neki.
Üdv, Lolli

momari
momari Wed, 2012-05-02 21:01

Szia Lolli,nagyon tetszik a tortád,azt hiszem a hétvégén megcsinálom :)
Nálad mit jelent a nagy pohár joghurt? 250ml?
Majd jelentkezek és megírom milyen lett...
Addig is üdv
momari :)

Lolli
Lolli / Lolli Thu, 2012-05-03 09:13

Szia Momari!
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept!
Háát őszintén szólva nem figyeltem, hogy hány ml a joghurtos doboz, de sztem kb mindegyik márkába nagyjából ugyan annyi ml a nagy poharas gyümölcs joghurt.
Kínácsian várom a beszámolódat! :)
Üdv,
Lolli

407
kekszmorzsa 30 dkg
margarin 15 dkg
cukor 1 ek
gyümölcsjoghurt 300 ml
növényi habtejszín 200 ml
eper 20 dkg
eper 10 dkg