Kicsit agresszív, de okos trükkel süti Gordon Ramsay a palacsintát

Ha otthon rácsos gáztűzhelyed van, te is kipróbálhatod Gordon Ramsay palacsintafordító trükkjét.

Legyen Wellington-bélszín vagy harmincezer forintos hamburger, Gordon Ramsay-től nem szoktuk meg, hogy egyszerű ételeket készít a konyhában. A tegnapi nap más volt, mint a többi, február 16-án tartották ugyanis a palacsinta világnapját, ehhez az édes alkalomhoz pedig az angol séf is csatlakozott, nem is akárhogyan: Gordon Ramsay két percen keresztül nem csinált mást, csak azt demonstrálta, hogyan készül a tökéletes palacsinta.

Az amerikai közönség igencsak meglepődött az Instagramra feltöltött videón, melyben Ramsay nem porból készít hagyományos amerikai palacsintát (igen, Amerikában ha nem is mindenhol, de a legtöbb háztartásban előre elkészített keverékből készül a palacsinta), hanem rendesen lisztet, tojást és tejet használ (talán egy kis szódát is?) a tésztához. Ezután az általunk is ismert módszer szerint egy tapadásmentes serpenyőbe olajat spriccel, majd egy merőkanálnyi palacsintatésztát magabiztosan a serpenyő közepébe önt, és körbeforgatja az edényt, hogy a tészta szépen, egyenletesen eloszolhasson.

Idáig még nem is lenne annyira érdekes a történet, de Gordon Ramsay eddig nem látott módon mutatja be, hogyan lehet egyszerűen megfordítani a palacsintát.

Kedves kerámia vagy indukciós főzőlappal rendelkező olvasóink, sajnos ez a trükk most csak a gáztűzhelyeseknek szól:

Gordon Ramsay palacsintafordító titka ugyanis abban rejlik, hogy megvárja, míg a palacsinta alsó oldala megsül, majd két határozott mozdulattal hozzávágja a serpenyő alját a gáztűzhely vasrácsához, kicsit előre ereszti a palacsintát, majd az egész serpenyőt eltolja magától és egy erőteljes mozdulattal feldobja az égbe!

Ramsay még arra is ad egy-két tippet, milyen ízesítéssel dobhatjuk fel a palacsintánkat. A séf friss erdei gyümölcsöket (itthon még pár hónapot várnunk kell rá, addig marad a fagyasztott megoldás), citrom héjának reszelékét és némi mézet vagy cukorszirupot ad a palacsintájához, elmondása szerint ugyanis a citrom héja minden esetben kiváló ízesítője az édes tésztának.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.