Így kell tésztát főzni Gordon Ramsay szerint!

Ha eddig hezitáltál, hogy kell tésztát főzni, hiába hallottál már mindenfélét a témában, most megnyugodhatsz. Gordon tudja. És meg is mondja.

Mondjatok valakit, aki nemet mond egy paradicsomos spagettire. Az viszont - főleg, ha tényleg követjük az olasz virtust - rettentő fontos, hogy tökéletesre főzzük, azaz al dentére. Amikor épphogy egy picit kemény a fogaink alatt a legközepe. De nem ropogós (crunchy), ahogy Gordon is kiköti. A végeredmény magáért beszél.

1. RENGETEG víz egy tényleg nagy lábosban - hogy legyen helye a tésztának, és mindenütt átfőjön rendesen. Litert nem mond, de láthatjuk az arányokat. Többszöröse a víz tésztának.

2. Ízesítés - létfontosságú szerinte. Só és olívaolaj a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a tészták. (Ezen sokan vitatkoznak, Gordonnak én mondjuk elhiszem.)

Martha Stewart tésztája sem rossz!

Ez talán a világ legjobb tésztája?

3. Nagy lángon forraljuk fel a vizet - lobogjon.

4. A spagettinél picit vékonyabb ún. "angel" tésztát használ, de spagettivel is stimmelnek a szabályok. Belerakja a két főre valót egy marokban, törés nélkül a vízbe, és ahogy picit megpuhul a vége, finoman elcsavarja oldalra, és belefekteti a vízbe.

5. Újra felforralja, és ajánlja, hogy stoppert is állítsunk be, ha rosszak vagyunk időzítésben. Kb. 7-8 perc alatt megfőzi, de a tuti, ha kóstolunk. Al dente legyen, azaz még feszes, picit kemény fogásra, és nem puha/szétfőtt, és ugyanezt hozza harapásnál is legbelül (de nem ropogós!!!)

6.Leszűri, 1 ek. olívaolaj rá és só+frissen őrölt bors. És KÉSZ!

Én imádom, ahogy magyaráz, nem tudom megkérdőjelezni, kövezzetek meg.

A tészta édes is lehet!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...