Így kell tésztát főzni Gordon Ramsay szerint!

Ha eddig hezitáltál, hogy kell tésztát főzni, hiába hallottál már mindenfélét a témában, most megnyugodhatsz. Gordon tudja. És meg is mondja.

Mondjatok valakit, aki nemet mond egy paradicsomos spagettire. Az viszont - főleg, ha tényleg követjük az olasz virtust - rettentő fontos, hogy tökéletesre főzzük, azaz al dentére. Amikor épphogy egy picit kemény a fogaink alatt a legközepe. De nem ropogós (crunchy), ahogy Gordon is kiköti. A végeredmény magáért beszél.

1. RENGETEG víz egy tényleg nagy lábosban - hogy legyen helye a tésztának, és mindenütt átfőjön rendesen. Litert nem mond, de láthatjuk az arányokat. Többszöröse a víz tésztának.

2. Ízesítés - létfontosságú szerinte. Só és olívaolaj a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a tészták. (Ezen sokan vitatkoznak, Gordonnak én mondjuk elhiszem.)

Martha Stewart tésztája sem rossz!

Ez talán a világ legjobb tésztája?

3. Nagy lángon forraljuk fel a vizet - lobogjon.

4. A spagettinél picit vékonyabb ún. "angel" tésztát használ, de spagettivel is stimmelnek a szabályok. Belerakja a két főre valót egy marokban, törés nélkül a vízbe, és ahogy picit megpuhul a vége, finoman elcsavarja oldalra, és belefekteti a vízbe.

5. Újra felforralja, és ajánlja, hogy stoppert is állítsunk be, ha rosszak vagyunk időzítésben. Kb. 7-8 perc alatt megfőzi, de a tuti, ha kóstolunk. Al dente legyen, azaz még feszes, picit kemény fogásra, és nem puha/szétfőtt, és ugyanezt hozza harapásnál is legbelül (de nem ropogós!!!)

6.Leszűri, 1 ek. olívaolaj rá és só+frissen őrölt bors. És KÉSZ!

Én imádom, ahogy magyaráz, nem tudom megkérdőjelezni, kövezzetek meg.

A tészta édes is lehet!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek