Így kell tésztát főzni Gordon Ramsay szerint!

Ha eddig hezitáltál, hogy kell tésztát főzni, hiába hallottál már mindenfélét a témában, most megnyugodhatsz. Gordon tudja. És meg is mondja.

Mondjatok valakit, aki nemet mond egy paradicsomos spagettire. Az viszont - főleg, ha tényleg követjük az olasz virtust - rettentő fontos, hogy tökéletesre főzzük, azaz al dentére. Amikor épphogy egy picit kemény a fogaink alatt a legközepe. De nem ropogós (crunchy), ahogy Gordon is kiköti. A végeredmény magáért beszél.

1. RENGETEG víz egy tényleg nagy lábosban - hogy legyen helye a tésztának, és mindenütt átfőjön rendesen. Litert nem mond, de láthatjuk az arányokat. Többszöröse a víz tésztának.

2. Ízesítés - létfontosságú szerinte. Só és olívaolaj a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a tészták. (Ezen sokan vitatkoznak, Gordonnak én mondjuk elhiszem.)

Martha Stewart tésztája sem rossz!

Ez talán a világ legjobb tésztája?

3. Nagy lángon forraljuk fel a vizet - lobogjon.

4. A spagettinél picit vékonyabb ún. "angel" tésztát használ, de spagettivel is stimmelnek a szabályok. Belerakja a két főre valót egy marokban, törés nélkül a vízbe, és ahogy picit megpuhul a vége, finoman elcsavarja oldalra, és belefekteti a vízbe.

5. Újra felforralja, és ajánlja, hogy stoppert is állítsunk be, ha rosszak vagyunk időzítésben. Kb. 7-8 perc alatt megfőzi, de a tuti, ha kóstolunk. Al dente legyen, azaz még feszes, picit kemény fogásra, és nem puha/szétfőtt, és ugyanezt hozza harapásnál is legbelül (de nem ropogós!!!)

6.Leszűri, 1 ek. olívaolaj rá és só+frissen őrölt bors. És KÉSZ!

Én imádom, ahogy magyaráz, nem tudom megkérdőjelezni, kövezzetek meg.

A tészta édes is lehet!

Címlapról ajánljuk

7 igazán csúnya lakberendezési baki

Vannak bizony olyan lakberendezési divathullámok, amelyeket azóta próbálunk feledni, hogy valaha szembejött velünk otthon vagy (szerencsésebb esetben) egy szomszédnál, egy filmben vagy az interneten. Lássunk pár igazán csúnyát, a teljesség igénye nélkül.

Brecz Judit

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.