Nem hinnéd, de ez a fürdőszobád legkoszosabb része

Ha a fürdőszobában található koszos területekre gondolunk, először biztosan a vécé vagy a csap jut az eszünkbe, pedig egyáltalán nem ezek a legvészesebb részei a helyiségnek.

Ha megkérdeznének, melyik a fürdőszobád legkoszosabb területe, biztos, hogy a vécét mondanád, ugye? Nyilvánvaló, hogy vannak olyan szituációk, amikor a nem megfelelő higiénia miatt a vécé a legneccesebb része a helyiségnek, de ha megfelelően takarítasz, akkor sem ezzel, sem az olyan, látványosan koszosodó helyekkel nem lehet gond, mint a csap vagy a fürdőkád. A fürdőszoba legkoszosabb része biztosan az, amire senki nem gondolt volna:

az a hely, ahol a nedves törölközőidet tárolod a száradáshoz.

A Rointe - elektromos fűtéssel és hűtéssel foglalkozó vállalat - kutatása szerint ez azt jelenti, hogy a leginkább fertőzésveszélyes és baktériumoktól telített helye a fürdőszobádnak a radiátor vagy a törölközőszárító. Ennek két oka is van: a nedves törölközők melegágyai a különböző baktériumok, gombák, más mikrobák szaporodásának, ráadásul ezek azok a fürdőszobai területek, amelyeket az emberek a legritkábban takarítanak.

Igaz, a kutatáshoz nem túl sok (szám szerint öt darab) fürdőszobát vizsgáltak át, és megállapították, hogy 60 százalékukban a törölközőtartók bizonyultak a legkoszosabbnak. A vécék csak 10 százalékot tettek ki a legkoszosabb kategóriában, 20 százalékuk ezzel szemben a skála másik végére, a tiszta kategóriába esett.

Érdekes, hogy a legtisztább területek a csapok és a zuhanyfej voltak, ezek egyike sem esett a nagyon koszos kategóriába.

A Rointe kérdőívet is készített a britek között, akik azt mondták, hogy a koronavírus-járvány miatt többet takarítanak, ennek ellenére csupán 11 százalékuk mondta azt, hogy havonta takarítja a törölközőszárítót, 17 százalékuk pedig, hogy a fürdőben található radiátort sikálja ilyen gyakran. 7 százalék elismerte, hogy soha nem tisztítja a radiátort. A megkérdezettek 10 százalékánál is kevesebb pucolja hetente ezeket a koszos területeket.

Forrásunk volt.


Ezeket a cikkeket is érdemes elolvasnod!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek