9 tipp, hogy hatékony legyen a tavaszi nagytakarítás - A ketchupot is bevetheted, ha fényesíteni kell!

Tudod hogy tisztíthatsz foltmentesen ablakot, miért jó a ketchup takarításra, és mi az, amit a legtöbbünknek nem is jut eszébe kitisztítani, pedig fontos?

A tavaszi nagytakarítás nemcsak a lakásnak, hanem a lelkünknek is jót tesz, persze, ez nem jelenti azt, hogy könnyen nekiállunk a lakás kitisztításának. Tippek, hogy könnyebben menjen a nemszeretem házimunka!

Ne a tűző napon tisztíts ablakot!

Ne akkor tisztítsd az ablakot, amikor közvetlen oda tűz a nap, helyette válassz egy olyan napszakot, amikor a napsugarak nem érik az üveg felületét. Ezt azért érdemes betartanod, mert a direkt napfény hatására könnyen foltos maradhat az ablak.

Fényesíts ketchuppal!

A rézedényeidet könnyen újra csillogóvá teheted, ha ketchuppal fényesíted. Nyomj egy adagot a matt felületre, adj hozzá sót, ha leragadt ételmaradék is tarkítja, és egy ronggyal dörzsöld át. Végül mosd el a szokásos módon, és gyönyörködj a végeredményben!

Tegyél rendet a fiókokban!

Ha a fiókjaidban káosz uralkodik, akkor egyesével borítsd ki a tartalmukat a földre, és dobd ki, amire már nincs szükséged! Macerás de megéri, a visszapakolásnál azonban rendszerezz: használj kis tárolókat külön a befőttes gumiknak, az elemeknek, a ragasztónak, a csipeszeknek, a tollaknak és a gemkapcsoknak, így legközelebb nem kell idegesen kotorásznod, ha kihúzod a fiókot.

Ez is érdekelhet!

Így mosogattak nagyanyáink: régi praktikák, amikkel tisztává varázsolták a tányérokat, edényeket

Használj 2 lábtörlőt

Azért, hogy minél kevesebb koszt vigyél be a lakásba, tegyél egy lábtörlőt kintre, az ajtó elé és egy másikat az előszobába. Így akkor is tisztán tarthatod az első helyiséget, ha kint esik az eső, vagy túl nagy a por.

Mosd ki a gyerekjátékokat is

Nemcsak a ruhákat, hanem a gyereked plüsseit, sőt, a puhább műanyag és gumiból készült játékait is kimoshatod a gépben. Tedd őket egy mosóhálóba, és válaszd a gyorsmosást, szárító programot azonban ne használj. Ügyelj arra, hogy a műanyag és gumi játékokat 40 foknál magasabb hőmérsékleten ne mosd!

Hagyd a vízkövet magától leoldódni

Ha meg akarod úszni a sikamikát, akkor éjszakára permetezd be vízkőoldóval a fürdőszoba, a mosdó és a konyha csaptelepeit. Így reggel, amikor felébredsz, csak át kell törölnöd őket, és minden ragyogni fog.

Pakold ki a gardróbot!

Ez az, amit a legtöbben évek óta halogatunk, pedig a ruhásszekrényünk átpakolásával nemcsak hely szabadul fel, hanem mi is megkönnyebbülünk. Azt, amit az elmúlt 2 évben nem viseltél, amibe több éve nem tudsz belefogyni, vagy amit a „jó lesz ez még valamikor valahová” kategóriába sorolsz, adományod el.

A táskáidat se hagyd ki

A táskákat nemcsak tavasszal érdemes kitisztítani, hanem minden alkalommal, amikor úgy érezzük, eluralkodott a káosz. Dobd ki a felesleges számlákat, a régi papír zsebkendőket, a szétszóródott rágókat, és törölgesd át fertőtlenítő kendővel a táska belsejét. Ha az anyaga lehetővé teszi, a külső felületét is fertőtlenítsd át, ha pedig bőr a táskád, akkor langyos szappanos vízzel tisztítsd meg.

Tisztítsd meg a tisztító eszközeidet is!

A porszívóban cseréld rendszeresen a zsákot, ha textil, akkor mosd ki, a szűrőket pedig öblítsd el szappanos vízben. A partfist porold ki, porszívózd ki, majd samponnal mosd át, és alaposan öblítsd ki. A felmosófejet áztasd mosószeres vízben, végül tiszta vízzel zuhanyozd át.

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek