Ezzel az 1 olcsó hozzávalóval és trükkel újra vízkőmentes lesz a zuhanyfejed

Egy olcsó, bárkinél megtalálható hozzávaló, egy vízköves zuhanyfej, és egy tök egyszerű trükk, hogy újra zúduljon tusoláskor a víz!

Mindenki ismeri a vízkövesedés kellemetlenségét - a csúnya, fénytelen, lerakódásokkal teli csaptelepet, wc-t és zuhanyfejet - utóbbiból a legrosszabb esetben már épphogy csak csepeg a víz. Tudtad, hogy egy olcsó, mindenkinél megtalálható alapanyag elég hozzá, hogy simán újjá varázsold? Ráadásul környezetkímélően?

Ezt olvastad már nálunk?

Büdös a mosógéped? - Megmutatjuk, hogyan tüntesd el a kellemetlen szagot és a penészt

Biztos sokan azt válaszolják, hogy igen, tudtuk, ez az ECET, na de azt lehet, nem tudtátok, hogy egy irtó egyszerű zacskós trükk elég hozzá.

A kellékek

Tudtad, mi a vízkő?

A sima csapvíz nemcsak vizet, hanem különböző oldott ásványi anyagokat is, leginkább sókat (leggyakrabban kalcium- és magnézium-karbonátokat) tartalmaz. Amikor a vízzel együtt áramló szén-dioxid elillan, ezek lerakódnak, és ebből lesz a vízkő.

És akkor jöjjön az okos, zacskós ecettipp:

1. Zacskózz

Válassz egy szimpatikus, (nem lukas!) nejlonzacskót (ha jól bánsz vele, később újra és újra felhasználhatod erre a célra, spóroljunk a plasztik szeméttel), és önts bele annyi ecetet, amennyi ellepi a teljes zuhanyfejet.

2. Áztass

Kösd rá az ecetes zacskót a zuhanyfejre egy befőttes gumival, és hagyd ázni pár óráig, vagy akár egy éjszakán át. Az ecet szépen lemarja a lerakódásokat, viszont nem okoz kárt a zuhanyfejen.

A zacskós trükk

3. Súrolj

Ha kicsomagoltad az ecetből, és maradt még rajta szennyeződés, fogj egy kefét, fogpiszkálót vagy fogkefét, és ess neki - az ecet úgyis elvégezte már a meló nagyját.

4. Öblíts

Végezetül engedd meg a meleg vizet, és teszteld, működött-e a trükköd. Ezt az ecetes áztatást pár havonta ejtsd meg, ha szükséges.

Újra gyönyörű, vízkőmentes fej!

+ tipp: egy üres spray-flakonba tölts ecetet, ezzel pedig akár hetente is bespriccelheted a necces felületeket.

Ezt láttad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek