A profi takarítók szerint csak erre a 6 eszközre van szükséged otthon

Egészen meglepő, de a hatékony takarításhoz nem kellenek otthonra több ezer forintos tisztítószerek és háztartási gépek, csupán hat eszköz szükséges ahhoz, hogy tiszta legyen az otthonod.

Nincs az a varázslat, amely egy csettintésre csillogóan tisztává varázsolná otthonunkat, a csoda sajnos – vagy nem is annyira sajnos – bennünk, és a megfelelő takarítóeszközökben rejlik. De mi számít megfelelő takarítóeszköznek? A TheKitchn magazin 5 profi takarítót kérdezett meg arról, mi kell egy igazán tiszta otthonhoz.

1. A jó minőségű mikroszálas törlőkendő

A dallasi Emily's Maids tisztítócég igazgatója szerint egy minőségi mikroszálas törlőkendő minden esetben bevethető, a poros felületeket azonnal tisztává varázsolja, de nedves takarításhoz is tökéletesen alkalmazható, könnyen tisztítható (mosógépben mosható, a szárítógépet azonban kerülni kell), és nagyon sokáig használható.

2. Háztartási ecet

Az ecet nemcsak antibakteriális (remek fertőtlenítő), de savas mivolta miatt jól tisztítja a zsíros/olajos szennyeződéseket a tűzhelyen, a sütőben és a csempén is. Használhatjuk tisztán vagy vízzel hígítva attól függően, milyen erősségű tisztítószerre van szükségünk. A legtöbb felületen, így fán, kövön, fémen, porcelánon és csempén is biztonságosan használható (márványon tilos!). Ruhatisztításhoz is szuper, valamint a kellemetlen szagokat is eltüntethetjük a segítségével, ráadásul még környezetbarát is!

3. Habkő

A habkő az egészen durva, makacs szennyeződéseket is képes eltávolítani, kitűnően eltünteti az odaégett foltokat a sütő alján vagy a tűzhelyen, és a vízkövet is el lehet távolítani vele.

4. Melamin koszradír – más néven csodaszivacs

A melamin szivacs, vagy közismertebb nevén csodaszivacs sokak kedvenc "zöld" megoldása, hiszen szinte mindent képes megtisztítani a házban - különösképp a világos falakon, padlón vagy munkalapokon lévő karcolásokat, foltokat. A melamin szivacshoz csak egészen kicsi vizet kell használni, ráadásul teljesen biztonságosan használható rozsdamentes acél készülékekhez!

5. Mosogatószeres víz

Akár hisszük, akár nem, a mosogatószeres víz szórófejes flakonba öntve megannyi felületen használható, falat, üveget, konyhapultot és szekrényeket is egyaránt lehet vele tisztítani. A Thekitchn cikke szerint több profi takarító is arra esküszik, hogy a drága, kemikáliákkal teli takarítószerekkel szemben is a mosogatószeres víz élvez előnyt.

6. Izopropil-alkohol 

Ha az ecetnél is erősebb fertőtlenítőszerre van szükséged, a legegyszerűbb izopropil-alkohol lesz a te új legjobb takarítós barátod. Használd papírtörlővel vagy mikroszálas törlőkendővel. Egyszerű és olcsó tisztítószer, mégis erre esküszik a legtöbb profi.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.