Így lehet (szinte) egész életedre elegendő fokhagymapasztád

A fokhagyma képes bármilyen fogás ízét új dimenzióba emelni – legyen hát kéznél mindig egy kis házi fokhagymapaszta a finomabb ételekért!

A fokhagyma minden ételbe passzol, de kinek van kedve és türelme folyton tisztítgatni és felaprítani a kis gerezdeket? De mégis meg kell csinálni, hiszen az étel íze látná kárát a lustaságunknak. Íme egy tipp, amivel előre dolgozhatsz, és mindig lesz kéznél fokhagymás ételízesítőd (ha épp nem egészben sütöd meg vagy konfitálod). Lássuk, hogy készül a házi fokhagymapaszta!

Julia Turshen szakácskönyvíró az Instagram-oldalán osztott meg egy videót arról, ő hogyan készíti el magának előre a fokhagymapasztát, így nem kell ezzel bajlódnia főzés közben. Csak egy alkalommal igényel a művelet némi idő- és energiabefektetést, de aztán sokkal gördülékenyebb lesz a munka.

Mit kell tenned?

Pucolj meg egy nagy adag fokhagymát (közben tegyél be egy filmet vagy sorozatot), aztán tedd az aprítóba a gerezdeket, és adj hozzá annyi olívaolajat, hogy egy pasztát kapj.

Vékony rétegben oszlasd el egy tepsire helyezett sütőpapíron, akár több rétegben (a rétegek között legyen sütőpapír), majd tedd a fagyasztóba. Ha teljesen megmerevedett a paszta, vedd ki, és darabold fel kis kockákra.

Minden alkalommal hálás leszel magadnak, amikor egy ilyen kis kockával ízesíted a készülő ételt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!

Forrásunk volt.


Van még néhány konyhai trükk a tarsolyunkban:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...