Felturbózott tejbegríz, nem csak babáknak!

A szimpla tejbegríz is finom, de ez a gazdagított változat egyenesen isteni. Tálaljuk akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, egy biztos: a babák is imádni fogják. Érdemes rögtön két adagot készíteni! Egyet a babának, egyet a mamának...

Almás tejbegríz-álom (1 éves kortól)

Hozzávalói 1 adaghoz

  • 1,5 dl tej (vagy anyatej vagy kész tápszer)
  • 1-2 tk gríz (vagy kukoricadara)
  • 1 púpozott tk. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1-2 tk gyümölcscukor
  • 1 tk tejföl (én 20%-osat használtam)
  • 1 kisebb alma
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés

  1. A grízt, a cukrot és a pudingport összekeverjük szárazon egy kis méretű főzőedényben.
  2. Szép fokozatosan felengedjük a tejjel, először épp csak annyival, amennyivel csomómentesen el tudjuk keverni a fenti finomságokat, majd apránként az egészet hozzáadjuk.
  3. Folyamatosan kevergetve, nagy lángon az egészet felfőzzük.
  4. Amint kész, a tűzről levesszük, aki gondolja, tehet bele némi őrölt fahéjat is, azzal is jól össze kell keverni.
  5. Villámgyorsan meghámozzuk az almát, majd a kicsi tányérjába reszeljük (én a legnagyobb lyukú részét használom a reszelőnek - így gyorsabb, meg szilárdabb az étel). Eközben egyszer-egyszer keverünk egyet a tejbegrízen, nehogy bebőrösödjön, vagy túl kemény legyen!
  6. Az alma elég ahhoz, hogy lehűtse a forró tejbepapit, amit ráöntünk ezen a ponton, bele a tálkába.
  7. Ha túl édes lett, vagy nagyon forró még, én szoktam beletenni1 teáskanálnyi tejfölt. Nagyon kellemes ízt ad neki.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...