Meglepő eszközzel lehet tökéletesen kerek fahéjas csigát vágni

Persze egy fahéjas csiga mindenhogy nagyon finom, de mégis mennyivel boldogabb az ember, amikor tökéletesen kerek péksüteményeket képes alkotni, akár otthon is. Ehhez pedig nem kell semmilyen speciális eszköz, csak egy hétköznapi hős.

A fahéjas csiga – vagy tulajdonképpen bármilyen más ízesítésű csiga – otthon is nagyon egyszerűen elkészíthető. És míg a fejünkben valószínűleg a szép, kerek bolti verzió jelenik meg, amíg várunk a sütő mellett, a végeredmény inkább egy girbe-gurba, kedvesen mondva rusztikus péksütemény lesz. És míg ezzel semmi baj nincsen, hiszen a fahéjas csiga így is ugyanolyan finom lesz, bármikor bevethetünk egy könnyű trükköt, ha éppen perfekcionista kedvünkben érezzük magunkat.

Meglepő eszközzel lehet tökéletesen kerek fahéjas csigát vágni

Miért nem jó késsel vágni?

Szóval, alaphelyzetben ugye a feltekert „csigahengerünket” egy késsel vágnánk fel tetszőleges vastagságú darabokra. Sokan a nagyon éles, mások a recés késre esküsznek, de sajnos mindnyájunknak be kell látnunk, hogy mindegy milyen a kés, így is, úgy is össze fogja nyomni a tésztát.

Az összenyomás pedig nemcsak az esztétikán ront, hanem a szépen megkelt tésztánkat és a benne lévő gazdag tölteléket is bántja.

Tehát bármilyen ügyesen tekertük is fel a tésztánkat, még az utolsó lépés során is elronthatjuk a csigát. Ezért érdemes elhagynunk a kést, és egy másik eszközért nyúlnunk.

Irány a fürdőszoba!

Talán már egyre többen tartanak otthon fogselymet, és ez a tisztálkodási eszköz segíthet a házi cukrászoknak tökéletes fahéjas csigát sütni. Hogy micsoda? Nos, igen a fogselyem elengedhetetlen a csigához, persze nem a tésztába vagy a töltelékbe kerül, és nem is a péksütemény elfogyasztása után kell bevetnünk, hogy eltávolítsuk a morzsákat.

Egészen pontosan a szeleteléshez lesz szükségünk a fogselyemre. Ezzel ugyanis tökéletesen kerek csigákat vághatunk anélkül, hogy egy kicsit is összenyomnánk a tésztát.

Először húzzuk be a fogselymet a feltekert tészta alatt, majd vigyük arra a pontra, ahol el akarjuk vágni. Ezután fogjuk meg a szál két végét, és húzzuk át őket az ellentétes oldalra. Majd erőteljesen húzzuk meg a fonalat, hogy „bezáruljon”, és elvágja a tésztát.

Ez így leírva talán egy kicsit bonyolultnak hangzik, de az alábbi videóból talán majd könnyebb lesz megérteni a technikát:

Vessük be tehát ezt a nagyon egyszerű módszert, és büszkén nézegessük az asztalra helyezett, tökéletes csigákat. (Utóirat: természetesen ne mentolos fogselymet használjunk!)

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp és trükk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek