5 étel, ami segíthet a narancsbőr ellen

A narancsbőr ellen nemcsak drága krémeket vethetsz be, hiszen jó néhány élelmiszer lapul a konyhádban, ami csökkentheti ezt a fajta bőrhibát.

A narancsbőr tulajdonképpen a bőr alatt lerakódott, jól látható zsírréteg, ami nem csak az elhízottaknál jelenik meg, bár náluk a leggyakoribb. A narancsbőr láthatóságánál közrejátszik a kötőszövetek erőssége vagy gyengesége, illetve az is, hogy mennyi méreganyag halmozódik fel valaki szervezetében.

Általában a rosszul összeállított, egészségtelen, finomított szénhidrátokban gazdag étrend több módon is hozzájárulhat a cellulit kialakulásához. Minél nagyobb valakinek a súlytöbblete, annál valószínűbb, hogy a narancsbőr megjelenik. Hoztunk néhány olyan ételt, amivel megszabadulhatsz a narancsbőrtől, és még a testsúlyodat is csökkentheted.

Hideg vízben élő halak

A szardínia, a lazac és más hideg vízben élő, magas zsírtartalmú halak nagyon gazdagok omega-3 zsírsavakban, amik nemcsak a szív- és érrendszert védik, de a hormonrendszerünkre is kiegyensúlyozó hatással vannak. Ennek köszönhetően jobb lesz a bőrünk állaga, tehát a narancsbőrünk is halványodik. Természetesen étrend-kiegészítőkkel is pótolhatjuk az omega-3 zsírsavakat, ha nem szeretjük a halat!

Citrusfélék

Magas a rosttartalmuk, és vitaminokban is igen gazdagok ezek a gyümölcsök. A bennük található antioxidánsok védenek az oxidatív stressz káros hatásai ellen, amely felelős a bőr állapotának romlásáért. A citrusok ráadásul hozzájárulhatnak a máj megfelelő működéséhez, ami szükséges a méreganyagok kiválasztásához és eltávolításához.

Sovány húsok

A sovány húsok nagyszerű fehérjeforrások, amelyek segítségével nemcsak a testsúlyunkat tarthatjuk kordában, de az inzulinszintünket is segít egyensúlyba hozni. Az inzulinszint ingadozása jelentős mértékben hozzájárul az egészségtelen, szénhidrátgazdag ételek utáni vágyakozáshoz, illetve a zsírréteg vastagodásához, ami a narancsbőr oka.

Zöld tea

A zöld teában megtalálható fontos fitonutriens, az EGCG javítja az anyagcserét, és hozzájárul ahhoz is, hogy a testünkben felhalmozódott zsírt hatékonyabban felhasználhassuk. Ez a vegyület azt is megakadályozza, hogy a zsírsejtek tovább táguljanak.

Csípős paprika

A paprikában levő kapszaicin javítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, gyorsítja a méreganyagok távozását is. A csípős paprikát ráadásul nemcsak megenni érdemes: sok narancsbőr elleni készítmény fontos összetevője a kapszaicin.


Még több életmód:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...